Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 26.03.2019 10:41

LiepU personāls viesojas Ateneo de Manila Universitatē Filipīnās

Liepājas Universitāte ar Valsts izglītības attīstības aģentūru 2018. gada 5. septembrī parakstīja Erasmus+ līgumu Nr. 2018-1-LV01-KA107-046886 par starptautiskas Erasmus+ programmas aktivitātes īstenošanu Liepājas Universitātē. Universitātes personāls Erasmus+ apstiprināto projektu ietvaros 2019./2020. akadēmiskajā gadā varēs turpmāk doties personāla un docētāju mobilitātēs uz Filipīnām.

Tā, kā projekts ir realizācijas stadijā, LiepU Ārzemju sakaru daļas vecākā referente Sintija Leigute kopā ar LiepU Mākslas pētījumu laboratorijas projektu vadītāju Maiju Demiteri 21. martā devās personāla mobilitātē uz Ateneo de Manila Universitāti, kas atrodas Kesonā, Filipīnās, lai iepazīstinātu augstskolas personālu un vadību ar Erasmus+ projekta pamatnostādnēm un īstenojamām aktivitātēm. Projekta koordinatore Sintija Leigute, kurai radās iniciatīva par sadarbību un kura pieteica šo projektu, atzīst: “LiepU ir jāgūst pieredze no labākajiem piemēriem mākslas pētniecībā un šī universitāte ir viennozīmīgi tā, no kuras mēs varam papildināt savu pieredzi”.

Sintija Leigute tiksies ar Ārzemju sakaru daļas departamentu un Mākslas fakultāti, lai pārrunātu plānotos sadarbības soļus, uzzinātu, kurš pasniedzējs un students tiks nosūtīts apmaiņas programmā studēt un lasīt lekcijas Liepājas Universitātē šajā akadēmiskajā gadā un citas sadarbības iespējas nākotnē. Savukārt Maija Demitere iepazīstinās Ārzemju sakaru daļu un mākslas jomas vadību ar Liepājas Universitātes studiju programmas “Jauno mediju māksla” specifiku un aktualitātēm, iespējamiem turpmākajiem sadarbības projektiem pētniecībā, kā arī izstrādās savu disertācijas darbu par lēno mākslu ilgtspējības kontekstā. Vizītes laikā ir paredzēts piedalīties Jauno mediju mākslas lekcijās un tikties ar universitātes studentiem, lai iepazīstinātu ar abu universitāšu sadarbību Erasmus+ programmā. Būs paredzētas tikšanās, diskusijas arī ar citām Ateneo de Manila Universitātes fakultātēm, lai iezīmētu nākamos sadarbības soļus augstākās izglītības internacionalizācijas īstenošanā.

Tā, kā Ateneo de Manila Universitāte ir viena no lielākajām pētniecības universitātēm Filipīnās un LiepU ir lielākā augstskola un nozīmīgs pētniecības centrs Kurzemes reģionā, tad minētā sadarbība ļaus īstenot kopīgus Erasmus+ partnerības projektus nākotnē, apskatīt fakultāšu iespējas sadarbībai pētniecībā arī citās jomās, dalīties pieredzē par labo praksi pētniecībā “Jauno mediju mākslā”.

LiepU personāls viesosies Ateneo de Manila Universitātē līdz 3. aprīlim. Savukārt 1. aprīlī Ateneo de Manila Universitātē viesosies LiepU britu pasniedzējs Kristofers Heils, kurš divu nedēļu garumā pasniegs lekcijas “Jauno mediju mākslā”.  

Liepājas Universitātes pieteiktais Erasmus+ programmas pamatdarbības projekts uz Filipīnām paredz LiepU personālam lasīt lekcijas un gūt jaunu pieredzi šajā augstskolā, taču studentiem iegūt jaunu un starptautisku studiju pieredzi.

Foto ŠEIT.