Jaunumi:

Atpakaļ
Dzintars Tomsons, 21.12.2018 13:37

“Ziemassvētku stāsts” skolēniem datorikā un robotikā

20.decembrī Liepājas Universitātē notika datorikas un robotikas pasākums “Ziemassvētku stāsts” 1.-12.klašu skolēniem.

Pasākumā piedalījās ap 60 skolēnu no 8 Liepājas un apkaimes skolām – Ata Kronvalda Durbes pamatskola, Liepājas Centra sākumskola, Liepājas Valsts 1.ģimnāzija, Liepājas A.Puškina 2.vidusskola, Draudzīgā aicinājums Liepājas pilsētas 5.vidusskola, Liepājas Raiņa 6.vidusskola, Liepājas 7.vidusskola, Liepājas 12.vidusskola.



Pasākuma mērķis bija paaugstināt skolēnu interesi par dabas un inženierzinātnēm jeb STEM nozarēm.


Robotikas sacensībās dalībnieku robotiem bija savāc un jāsašķiro krāsaini klucīši, jāizbrauc labirints un, sekojot līnijai, jāizbrauc līdz finišam.

Programmēšanās konkursā jaunāko (1.-6.) klašu skolēni, izmantojot vizuālās programmēšanas vidi Scratch, veidoja algoritmus un programmas, pēc kuriem datora ekrānā tika uzzīmēti zīmējumi atbilstoši uzdevumu prasībām. Vecāko (7.-12.) klašu skolēni rakstīja risināja programmēšanas, izmantojot programmēšanas valodas C++, Java vai Python.



Multimediju konkursā dalībniekiem bija jāsagatavo un jāprezentē digitāla animēta prezentācija par plastmasas piesārņojumu jūrā. Prezentācijā bija jāiekļauj pašu veidotas video intervijas un to atbilžu kopsavilkums.

Pasākuma rīkošanā aktīvi iesaistījās universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes mācībspēki un informācijas tehnoloģijas un dizaina studenti.

Visaugstākos rezultātus kopvērtējumā ieguva Liepājas Centra sākumskolas komanda “ScriptMasters” (1.-6.klašu grupā) un Liepājas 7.vidusskolas komanda “Grown Prodigy” (7.-12.klašu grupā).

Foto ŠEIT.

Dzintars Tomsons, pasākuma organizators.