Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.10.2018 00:00

LiepU students un profesors iegūst medaļas 7. Starptautiskā Izgudrojumu un inovāciju izstādē MINOX 2018

Nedēļas nogalē Latvijas Universitātes Lielajā aulā Rīgā notika 7. Starptautiskā izgudrojumu un inovāciju izstāde “Minox 2018”. Tajā piedalījās vairāk nekā simts dalībnieku no dažādām pasaules valstīm. Dalībnieki bija gan atzīti zinātnieki, gan studenti un skolēni. Savu izgudrojumu šeit var piedāvāt jebkurš, bez vecuma un nodarbošanās ierobežojuma.


Starp vairāk nekā simts izgudrojumiem 17 cilvēku starptautiska žūrija ar zelta un bronzas medaļām atzīmēja Liepājas Universitātes studentu un zinātnieku.


Zelta medaļu saņēma Liepājas Universitātes studiju programmas “Mehatronika” studenta Helvija Vičivska izgudrojums “Robota roka”, kuru atzina gan par vizuāli interesantu, gan kā darbu ar ievērojamu tautsaimniecības nozīmi.


Izstādes bronzas medaļu saņēma Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes profesors Armands Grickus par  darbu “Putu polistirola receklēšana”, kur no plastmasas atkritumiem var iegūt jaunu materiālu ar ļoti labām siltumizturības īpašībām.


Liepājas Universitāte saņēma arī pateicību par reģionālās izstādes “Minox Kurzeme” organizēšanu. Tā notika šā gada aprīļa sākumā, tajā piedalījās Dabas un inženierzinātņu fakultātes studenti, kā arī tika aizstāvēti universitātes “Jauno zinātnieku skolas” vadītāja Ulda Žaimja vadītie skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi.


Starptautiskā Izgudrojumu un inovāciju izstāde ir laba iespēja veidot starptautisku sadarbību – Liepājas Universitātei tika izteikts priekšlikums veidot sadarbību ar Vanung Universitāti (Vanung University) Taivānā, kurai ir līdzīgas studiju programmas. Profesors Chien-Heng-Chou bija ieinteresēts par Viļņu enerģijas pētījumu saistībā ar krasta erozijas novēršanu.


Liepājas Universitātes zinātnieki un studenti sevi ir pierādījuši starptautiskā līmenī.