Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 09.10.2018 00:00

Aicina uz prozas meistardarbnīcu un lekciju par prozas žanriem

Piektdien, 12. oktobrī, Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina apmeklēt Lindas Zulmanes lekciju „Prozas žanri” un Janas Egles prozas meistardarbnīcu. Aicināti ir ne tikai esošie dalībnieki, bet arī ikviens interesents – topošais dalībnieks!


Plkst. 16.00 lekcijā „Prozas žanri” Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane stāstīs, kā žanrs nosaka teksta saturu un formu: „Runāsim par dažādiem prozas žanriem, piemēram, stāsts, novele, pasaka, tēlojums. Ir labi, ja raksta, bet ir jāsaprot, kas tas ir, ko raksta – kādus elementus, sižetisko līniju un citas nianses katrs žanrs pieprasa.” Lekcijas apmeklētāji varēs praktiski darboties, mēģinot vienu un to pašu tekstu pielāgot dažādiem žanriem.


Savukārt plkst. 17.30 interesenti aicināti iegūt jaunas zināšanas un iedvesmoties rakstnieces Janas Egles prozas meistardarbnīcā. Vispirms dalībnieki kopīgi pārrunās iepriekšējā sezonā paveikto un jaunajā sezonā iecerēto, analizēs aizsāktos darbus un radīs jaunus. Būs unikāla iespēja iepazīties ar rakstnieces jauno stāstu krājumu „Svešie jeb Miļeņkij ti moi”.


Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja atgādina, ka visas nodarbības un meistarklases ir bez maksas: „Šī ir lieliska iespēja rudenī gūt zināšanas, radoši darboties, rakstīt, lasīt un diskutēt!” Interesentiem lūgums rakstīt uz e-pastu linda.zulmane@liepu.lv.


Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.

 

Informāciju sagatavoja:

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve

Kristīne Timermane