Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.09.2018 00:00

Letonikas lasījumi LU Akadēmiskajā bibliotēkā

Rīgā Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā notika nu jau par tradīciju kļuvušie Liepājas Universitātes Letonikas lasījumi.


Tos atklāja bibliotēkas direktores Ventas Koceres un Kurzemes Humanitārā institūta pētnieka Edgara Lāma uzrunas.


Priekšlasījumos uzstājās Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta pētnieces Anita Helviga par tēmu “Kurzemes reģionālā prese 20. gadsimta otrajā pusē un daiļliteratūras lappuses tajā” un Anda Kuduma, kura runāja par Kurzemes puses rakstniekiem, kuru biogrāfijas tiek iekļautas jaunveidotajā “Kurzemes kultūras enciklopēdiskajā vārdnīcā”.


Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola iepazīstināja klātesošos ar universitātes jaunākajiem zinātniskajiem izdevumiem –  BirutasPetres sastādīto Olafa Gūtmaņa dzejas valodas vārdnīcu “Olafa Gūtmaņadzejas vārdi”, Daigas Straupeniecesmonogrāfiju “Latviešuvaloda Lietuvā- Būtiņģē un Sventājā”, DacesMarkusmonogrāfiju “Prognozējamā neprognozējamība: Bērnu valodaLatvijā”, kā arīar humanitāro un mākslas zinātņu žurnāla “Scriptus Manet” jaunāko numuru.


Tā kā “Letonikas lasījumi” notiek Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā, klātesošos uzrunāja LU prorektore Ina Druviete: “Mums ir patiess prieks iepazīties ar LiepU izdotajām grāmatām, jo tā ir tīra manta!”


Nākošie “Letonikas lasījumi” Rīgā notiks šā gada novembrī.


Foto ŠEIT.