Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 10.07.2018 00:00

Aicinām studēt LiepU un RISEBA jaunajā maģistra studiju programmā “Jaunie mediji un audiovizuālā māksla”

Līdz 13. jūlijam aicinām pieteikties jaunajā kopīgajā maģistra studiju programmā “Jaunie mediji un audiovizuālā māksla”, ko realizē Liepājas Universitāte sadarbībā ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA. Programma ir izstrādāta, lai piedāvātu apgūt jaunas zināšanas un prasmes ne tikai jaunajiem māksliniekiem, bet ikvienam interesentam, arī tiem, kas ieguvuši bakalaura vai maģistra grādu citās nozarēs, bet vēlas papildināt savas zināšanas nākotnes nozarēs, kas saistītas ar radošumu, inovācijām, tehnoloģijām, mākslu, dizainu un kultūru. Programma piedāvā apgūt jaunāko tehnoloģiju pielietojumu audiovizuālajās mākslās un radošajās industrijās – no prasmēm tradicionālākos medijos (video, skaņa, internets) līdz virtuālajai un paplašinātajai realitātei, 360 grādu video, imersīvajai skaņai, spēļu vidēm, multimediju performancēm, digitālajiem tīkliem un datu vizualizācijai.


Šī programma ir unikāla Latvijā ar to, ka tiek izmantota radoša un praksē balstīta pētniecība, lai iegūtu zināšanas par aktuālākajām norisēm un attīstības tendencēm jaunajās tehnoloģijās un audiovizuālo mediju industrijās, laikmetīgajā mākslā un vizuālajā kultūrā, radošajā ekonomikā un sabiedrībā.


Studiju programmā pieejamas 4 specializācijas: Liepājas Universitātes realizētie virzieni ir “Digitālā māksla” un “Skaņas māksla un elektroniskā mūzika”, RISEBA realizētie virzieni – “Audiovizuālo mediju māksla” un “Multimediju skatuves māksla”.


Maģistra programmā "Jauno mediju un audiovizuālā māksla" ir apvienoti Liepājas Universitātes un RISEBA labākie mācībspēki, starp kuriem ir atzīti digitālie mākslinieki, kino režisori, skaņas mākslinieki, komponisti, mediju teorētiķi no Latvijas, Ziemeļeiropas, Lielbritānijas un ASV.


Studiju procesam, radošajam darbam un eksperimentiem tiek nodrošināta plaša un augstvērtīga materiāli tehniskā bāze, un īpaši šajā studiju programmā studējošajiem pieejamas laboratorijas telpas praktisko darbu veikšanai un pētniecībai (Liepājā – Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā MPLab un Rīgā – RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6).


 

Studiju ilgums ir 2 gadi, Liepājas Universitātes specializācijas virzienos – “Digitālā māksla” un “Skaņas māksla un elektroniskā mūzika” ir pieejamas gan budžeta (5 bezmaksas vietas konkursa kārtībā pēc labākajiem vērtējumiem), gan maksas studijas (gada maksa – EUR 3000).


 

Nodarbības notiek gan Liepājā, gan Rīgā, un tiek plānotas tā, lai būtu savienojamas ar darbu: ceturtdienu un piektdienu vakaros (18.00–21.00), un sestdienās (9.00–17.00).

1. semestrī studijas galvenokārt norisinās RISEBA universitātē Rīgā, visām specializācijām kopīgi apgūstot kursus “Vizuālā kultūra”, “Audio kultūra” un “Radošā pētniecība”. 2. semestrī Rīgā tiek apgūtas “Radošo industriju” zināšanas un sākas specializētas studijas virzienos “Digitālā māksla” un “Skaņas māksla”, kas notiek Liepājā. 3. semestrī galvenokārt turpinās specializācijas priekšmeti Liepājā, un papildus Rīgā notiek studijas kursā “Mediju teorija un pētniecības metodes”, lai sagatavotos maģistra darba rakstīšanai. 4. semestris paredzēts individuālajam darbam pie maģistra darba ar ikmēneša tikšanās reizēm Liepājā.

 

Daļa no studiju procesa ir arī dalība Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas MPLab ikgadējos festivālos – iWeek starptautiskajā jauno mediju mākslas nedēļā rudenī (iweek.mplab.lv) un skaņas mākslas festivālā “Skaņas dienas” pavasarī (sound.mplab.lv). Studentiem tiek nodrošināta iespēja iesaistīties arī Jauno mediju kultūras centra RIXC ikgadējā vērienīgā starptautiskā Mākslas un zinātnes festivāla un konferences organizēšanas procesā, kā arī citās zinātniskās un studentu konferencēs, organizēt un piedalīties izstādēs.


Studijas notiek angļu valodā. Studiju rezultātā tiek izstrādāts tematiski vienots maģistra darbs, kurā teorija ir apvienota ar praksi – studentiem jāiesniedz teorētisks pētījums un jāprezentē radošs mediju produkts vai mākslas darbs.

 

Pieteikšanās studijām:

Reflektantu pieteikšanās Liepājas Universitātē līdz  2018. gada 13. jūlijam un/vai elektroniski, izmantojot saiti https://www.liepu.lv/lv/652/pieteiksanas-magistranturas-studijam

 

Iestājpārbaudījums Liepājas universitātē: 16. jūlijā (sākums 12.00).

Konsultācijas: 16. jūlijā (10.00–12.00). 

 

Iestājpārbaudījumā jāprezentē portfolio (atlasīti 3–5 savi iepriekš veidoti oriģināldarbi) un maģistra darba ideja (iespējamā pētījuma joma un praktiskā darba ideja). Iepriekš vienojoties, dalība iestājpārbaudījumā iespējama arī neklātienē (Skype).

 

Vairāk informācijas www.mplab.lv.

Ja nepieciešama papildus informācija, aicinām sazināties ar maģistrantūras programmas vadītāju Rasu Šmiti <rasa.smite@rixc.org> (26546776) vai Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāju Annu Priedolu <priedola@gmail.com>.

 

Informāciju sagatavoja Jauno mediju kultūras centrs RIXC

sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju.