Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 09.05.2018 00:00

No vizītes Padebornā atgriezusies LiepU delegācija

Eiropas nedēļā no 2. līdz 7. maijam Padebornā  (Vācija) Eiropas Kultūras mantojuma gadam veltītajā pasākumā piedalījās Liepājas Universitātes administrācijas darbinieki un mācībspēki – rektore Dace Markus, profesore Alīda Samuseviča, asociētais profesors Pāvels Jurs un Kultūras vadība programmas direktors, lektors Uldis Drišļuks.


Pasākuma atklāšanas ceremonija notika Rātsnamā, to atklāja un uzrunu teica Paderbornas mērs Maikls Dreijers (Michael Dreier), un projekta virsvadītāja Ulrike Kurta (Dr. Ulrike Kurth). Plašajā programmā tika iekļauta EMIL balvas (balva par sasniegumiem un inovācijām Eiropā) pasniegšanas ceremonija, to saņēma arheologs profesors Dr. Matiass Vemhofs (MatthiasWemhoff) no Berlīnes.


 Konferences laikā tika aplūkotas sekojošas tēmas –  tautas tradīcijas, kristīgā kultūra, arhitektūra, kultūras apguve izglītības programmās, kultūras mantojuma digitalizācija, darba kultūra un attīstība uzņēmumos. Ar referātu ”Saknes ir nākotne” uzstājās Pāvels Jurs.


Konferencē uzsvars tika likts uz Eiropas kultūras mantojuma saglabāšanu un tā nākotni. Zinātniskajos lasījumos apkopotajos rezultātos, atziņās un ierosinājumos dominēja tēmas, kas skar kultūras mantojuma apzināšanu, tā izpētes nepieciešamību, kā arī tika akcentēta kultūras mantojuma sociālā un ekonomiskā nozīme.


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus pauda viedokli, ka sadarbības rezultātā ik gadu tiek iegūta vērtīga pieredze, tiek veidoti jauni kontakti, tā panākot starptautisku atpazīstamību: „Manuprāt vērtīga Liepājas Universitātes tradīcija ir kopā ar sadarbības partneriem piedalīties Eiropas nedēļas pasākumos un konferencēs. Tas ļauj iedvesmoties jauniem pētījumiem.”


Gadu gaitā Paderbornas pilsētā ir bijuši vairāki Liepājas Universitātes lektori. Tikšanās laikā tika apspriesta iespējamā sadarbība – šobrīd jau tiek plānotas Grieķijas Izglītības un Kultūras ministrijas amatpersonu vizītes Liepājas Universitātē.

Uldis Drišļuks

Liepājas Universitātes lektors