Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 08.05.2018 00:00

Būs virtuālās, paplašinātās un miksētās realitātes radošā darbnīca

No 21. līdz 23. maijam Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā viesosies Dr. Elena Pērlmane (Ellen Pearlman), lai kopā ar studentiem izstrādātu praktiskus un konceptuālus VR/AR/MR projektus. Mākslas pētījumu laboratorija ir aprīkota ar jaunāko datortehniku, 360° video kameru, HTC VIVE u.c. tehniku, lai jauno mediju mākslas studenti un darbnīcas apmeklētāji varētu virtuālajā realitātē darboties arī praktiski.


Dr. Elena Pērlmane radošo darbnīcu raksturo šādi: "Koncepciju darbnīca sāksies ar padziļinātu iedziļināšanos paplašinātās realitātes, virtuālās realitātes un miksētās realitātes lietderīgā un nelietderīgā izmantojumā. Izpētīsim atšķirības starp kino un spēļu kultūru, un gaidāmos rezultātus tiešsaistes, sociālam paplašinātās un virtuālās realitātes lietojumam, audiovizuālam telpiskumam un pilnīgai imersijai mediju vidē, iepazīsim ierīces un sensorus, lietotāja pieredzi (UI), lietotāja pieredzes dizainu (UX), tiešsaisti un sociālās mijiedarbības rīkus un iespējas.
Aplūkosim dažādus inovatīvus, robežas pārkāpjošus virtuālās un paplašinātās realitātes piemērus, izveidosim komandas, kas Dr. Pērlmanes vadībā efektīvi strādās pie prototipu izstrādes. Darbnīcas rezultātā dalībnieki gūs izpratni par attiecībām starp fizisko un virtuālo, un sekmīgu ideju izstrādi un prezentāciju tehnoloģiju un radošo industriju nozarēs visā internacionālā līmenī."


Dr. Elena Pērlmane ir izstrādājusi pasaulē pirmo interaktīvo un imersīvo smadzeņu viļņu vadīto operu 360° kinoteātrī. Viņa ir ne tikai māksliniece, bet arī uzņēmēja, kuratore un producente, kas realizē inovatīvus tehnoģiju, mākslas un izglītības projektus visā pasaulē. Viņa ir ThoughtWorks mākslas rezidences direktore, Art-A-Hack prezidente un Volumetric Society of New York direktore. Parsons/New School University mācībspēks, Fulbraita Pasaules izglītības speciāliste mākslas nozarē.


Darba grafiks: 21.05 - 14.00-17.00;  22.05 - 10.00-17.00; 23.05 - 10.00-13.00

Pieteikties dalībai radošajā darbnīcā var, rakstot uz epastu info@mplab.lv. Sagaidiet atbildi!

Radošā darbnīca tapusi ar Fulbraita programmas, Liepājas Universitātes, MPLab un RIXC atbalstu.