Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.04.2018 00:00

Liepājas Universitātē starptautiskā projektā diskutē par izglītību

Visas nedēļas garumā Liepājas Universitātē notiek Erasmus+ kapacitātes stiprināšanas augstākajā izglītībā partnervalstīs – RUECVET projekta dalībnieku tikšanās.


Projektā ir iesaistītas trīs Eiropas valstis – Latvija, Malta un Kipra un divas valstis, kuras neatrodas Eiropā – Krievija un Uzbekistāna. Ņemot vērā to, ka Eiropas valstu izglītības sistēma ir atšķirīga, iepazīstinot citas valstis ar Eiropas pieredzi, ir šo valstu jauna pozitīvā pieredze un solis uz priekšu.


Šonedēļ Liepājas Universitātē uzturas 29 projekta dalībnieki no Kipras, Maltas, Uzbekistānas un Krievijas. Tiek izvērtēti projekta darbības pirmie 18 mēneši, runāts par nākamajām tikšanās reizēm, Krievijas un Uzbekistānas partneri iepazīstina ar projekta norisi savā valstī. Līdzās sarunām par izglītības saturu projekta dalībnieki iepazīst Liepāju, viesojas Liepājas Jauniešu mājā, Liepājas muzejā, Karostā, koncertzālē “Lielais dzintars”, kā arī latviskās tradīcijas iepazīs kopā ar folkloristi Sandru Aigari.


Liepājas Universitātes Ārzemju sakaru daļas galvenais speciālists starptautiskās sadarbības jautājumos Patriks Morevs atzīst: “Kapacitātes stiprināšanas projekta koordinēšana ir ļoti prestiži, jo šādus projektus katru gadu Latvijā apstiprina mazāk par desmit, iesaistītie LiepU pasniedzēji viennozīmīgi iegūs ļoti labu pieredzi, kā arī tiks iegūts stabils partneru loks, kas jau tālāk pavērs jaunas sadarbības iespējas”.


Savukārt projekta eksperte profesore Inta Klāsone skaidro: “Augstskolas Eiropā ir daudz kam jau izgājušas cauri, piemēram, mums ir ieviesta kredītpunktu sistēma, Krievija un Uzbekistāna to ievieš tagad. Priecājamies, ja spējam palīdzēt un iedvesmot. Projektā ir iesaistīti daudz zinošu cilvēku, tā kā tā ir arī savstarpēja izglītošanās.”


Foto ŠEIT.