Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 17.04.2018 00:00

Baltijas valstu delegāciju uzņem Nord Forsk pētnieki Oslo

Ziemeļvalstu Ministru padomes Rīgas biroja padomniece  ilgtspējības, inovāciju un pētniecības jautājumos Maija Kāla no 11. līdz 13. aprīlim organizēja Baltijas valstu pārstāvju un NordForsk darbinieku tikšanos Oslo, Nordic Innovation telpās. Tikšanās mērķis – aktuālās informācijas apmaiņa par pētījumu tēmām un projektu finansēšanas iespējām.


Liepājas Universitāti pasākumā pārstāvēja Dabas un inženierzinātņu fakultātes maģistru studiju programmas “Ekotehnoloģijas” direktore Lilita Ābele, kura saka: “Ieguvums bija jaunākā informācija par pētījumu tēmām un iespējām saņemt Norvēģijas līdzfinansējumu Baltijas valstu pētniecības projektiem. Ieguvām jaunus kontaktus gan Baltijas valstīs, gan Norvēģijā. Iegūtā informācija un pieredze tiks izplatīta lasot lekcijas un diskutējot DITI Aprites ekonomikas centra semināros.”


Tikšanās laikā notika diskusija par atbalstu pētniecībai Baltijas valstīs, galvenie temati bija – bioekonomika, digitalizācija, pilsētu un reģionu plānošana. Delegācijas dalībnieki apmeklēja arī Norvēģijas bioekonomikas pētījumu institūtu NIBIO (t.sk. Ziemeļvalstu izcilības centru NordAqua un BIOWATER).


Latvijas delegācijai bija tikšanās ar Norvēģijas bioekonomikas pētījumu institūta (NOBIO)  īpašo padomnieku Arni Bardalenu (Arne Bardalen).