Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.03.2018 00:00

Ir sākusies zinātniskā konference “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā”

Ceturtdien, 15. martā, Liepājas Universitātē sākās 24. starptautiskā zinātniskā konference “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā” ar šīgada tēmu “Procesi Baltijas valstu literatūrā un kultūrā: vēsture un šodiena”. Konference aizrit Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgades zīmē. Referāti izskan latviešu, lietuviešu un angļu valodā.


Konferences atklāšanā universitātes rektore Dace Markus uzsvēra: “Šī konference ir stabila vērtība, kur tiekas draugi, domubiedri, izcilas personības, kuriem pievienojas jauni pētnieki. Ir liels prieks par plaši pārstāvēto Lietuvas kolēģu loku šogad. Lai izdodas!”


Klātesošos sveica Kauņas Vītauta Dižā universitātes docente Aurēlija Mikolaitīte, atzīmējot, ka šajā konferencē tiek godā celtas abas baltu valodas – latviešu un lietuviešu valodas ir konferences darba valodas.


Divas dienas pētnieki klausīsies priekšlasījumus, diskutēs, veidos dialogus un smelsies iedvesmu tālākiem pētījumiem, lai tiktos atkal 25. starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā.”


Foto ŠEIT.