Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 05.03.2018 00:00

Studentu zinātnes un radošuma dienas Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte Zinātnes un radošuma dienu laikā piedāvā vairākus pasākumus, uz kuriem aicināti ne tikai studenti, bet arī skolēni  un citi interesenti.


8. martā visas dienas garumā notiks fakultātes ikgadējā studentu zinātniskā konference, kurā bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi iepazīstinās ar savu studiju noslēguma darbu iecerēm, kā arī ar studiju kursos izstrādātajiem pētījumiem vai radošajām izpausmēm. Šajā dienā notiks arī fakultātes mākslas programmu studentu izstāžu atklāšana. Dienas noslēgumā klubā “Fontaine Palace” aicinām uz Rakstniecības studentu darbu lasījumu un citu radošo izpausmju vakaru. "Rakstniecības studiju" procesā topošo lugu lasīs programmas "Aktiermāksla" studenti.


Savukārt, 9. martā plkst. 16.00 Kūrmājas prosp. 13 notiks kārtējā Valodu un kultūras studiju skolas nodarbība Liepājas pilsētas un rajona skolēniem. Šajā reizē uzmanību pievērsīsim vācvalodīgo zemju lomai pasaules un Latvijas kultūras vēsturē un mūsdienās. Lektore Elita Balčus atklās mazāk zināmus faktus par vācu valodu, kultūru un personībām, bet lektore Inta Genese-Plaude runās par vācbaltu nozīmi latviešu kultūras attīstības procesā.


Zinātnes un radošuma dienu laikā Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē viesosies arī vieslektore no Vācijas, Dr. philol. Liene Lauska. 13. martā plkst. 14.00 vieslektore  programmas “Eiropas valodu un kultūras studijas” studentiem vadīs nodarbības par vācu trimdas literatūru vācu valodā,  bet 14. martā plkst. 12.00 programmas “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” studentiem latviešu valodā piedāvās lekcijas par rakstniecības psiholoģiskajiem aspektiem. Lienes Lauskas nodarbības iespējams apmeklēt arī citiem interesentiem.


Sīkāka informācija: zanda.gutmane@liepu.lv


Informāciju sagatavoja:

Zanda Gūtmane

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne