Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 09.02.2018 00:00

Aktīvi notiek LiepU un ārzemju augstskolu studentu apmaiņa

Februārī Liepājas Universitātē Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros studijas uzsāks 13 jauni Erasmus+ programmas apmaiņas studenti no Vācijas, Turcijas, Nīderlandes, Čehijas, Portugāles. Divas studentes no Spānijas un Turcijas, kas Liepājā ieradās jau rudenī, izlēmušas studijas pagarināt arī uz pavasara semestri.

 

Erasmus+ programmas apmaiņas studenti Liepājā ieradušies no Johannes Gūtenberga universitātes Vācijā, HKU Utrehtas Mākslas universitātes Nīderlandē, Bežas Politehniskā institūta Portugālē, Granādas universitātes Spānijā, kā arī no trīs dažādām Turcijas universitātēm – Kodžaeli Universitātes, Karabuka Universitātes un Sakarijas Universitātes.

 

Jaunieši studēs tādās studiju programmās kā „Dizains”, „Jauno mediju māksla”, „Eiropas valodu un kultūras studijas”, „Informācijas tehnoloģija” un „Pamatizglītības skolotājs”.

 

Savukārt 17 Liepājas Universitātes bakalaura un maģistra līmeņa studiju programmu studenti izlēmuši savas zināšanas papildināt LiepU ārvalstu partneraugtskolās. Par studiju galamērķi studenti izvēlējušies 11 dažādas augstākās izglītības institūcijas: Tamperes Lietišķo zinātņu universitāti Somijā, Bauhaus universitāti Vācijā, Budapeštas Metropolitānas universitāti Ungārijā, Kordobas Universitāti Spānijā, Linkolnas Universitāti Lielbritānijā, Dienvidaustrumu Somijas Lietišķo zinātņu universitāti Somijā, Leirijas Politehnisko institūtu Portugālē, Centrāl-Maķedonijas Tehniskās izglītības institūtu Grieķijā, Rietumbohēmijas Universitāti Čehijā, Sv. Kirila un Sv. Metodija universitāti Bulgārijā un Viļņas Universitāti Lietuvā. Pieci studenti, kas Erasmus+ apmaiņas programmā piedalījās jau rudens semestrī, izlēmuši arī pavasara semestrī turpināt studijas ārzemēs.

 

Informāciju sagatavoja:

Ērika Lauberga

Galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos