Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 11.01.2018 00:00

Piejūras pilsētu literārā akadēmija uzsāk jauno dalībnieku uzņemšanu

Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina pievienoties jaunus dalībniekus. Pieteikumi tiek gaidīti no ikviena, kas vēlas literāri izpausties, apmeklēt dzejas, prozas un dramaturģijas lekcijas, kā arī meistardarbnīcas. Dalība ir bezmaksas, turklāt gada noslēgumā iespējams saņemt apliecinājumu.


Lekciju un meistardarbnīcu programmā ir gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības, kurās dalībnieki nodarbojas ar literāru tekstu rakstīšanu, vērtēšanu, pilnveidošanu, kā arī aplūko būtiskākos literārās prakses jautājumus, piemēram, kā attīstīt idejas, strādāt ar tēliem, veidot darba kompozīciju, organizēt tekstu.


Vienu reizi gadā PPLA organizē izbraukuma sesiju uz Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, kur lekcijas un darbnīcas vada ne tikai latviešu, bet arī ārzemju rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji. Šogad brauciens plānots 26., 27. un 28. aprīlī.


PPLA koordinatore Kurzemē, lektore Linda Zulmane stāsta, ka pagājušajā gadā noslēdzās „Literārās akadēmijas” trīs gadu cikls, kurā ietilpst arī projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija”: „Kultūras ministrija arī turpmākajiem trīs gadiem ir atbalstījusi šo projektu. Tā ir iespēja bezmaksas papildināt zināšanas dzejas, prozas, drāmas teorijā, radoši darboties meistardarbnīcās, klausīties lekcijas par aktuālāko literārajā procesā un satikt kolorītus, radošus cilvēkus.”


Nodarbības notiek visa gada garumā, izņemot vasaras mēnešus, un tās vada rakstnieki, dzejnieki, dramaturgi, Liepājas Universitātes mācībspēki, kā arī radošo profesiju pārstāvji. Gada laikā meistardarbnīcas dalībnieki izstrādā savu noslēguma darbu – dzejas kopu, stāstu vai lugu. Labākie darbi tiks publicēti topošajā Liepājas literātu mājas lapā www.liepuraksti.lv, kā arī citviet. Tā kā nodarbībās literārās tehnikas jautājumi tiek apskatīti sistemātiski un no pašiem pamatiem, aicināti arī interesenti bez iepriekšējas pieredzes. Plašāka informācija un pieteikšanās, rakstot uz e-pastu zlinda@inbox.lv.


Projekts “Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.

 

Informāciju sagatavoja:

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve

Kristīne Timermane