Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.11.2017 00:00

LiepU mācībspēki un studenti izstrādā aplikāciju par Jūrmalas parku

Liepājas Universitātes mācībspēki un studenti kopā ar Zinātnes un inovāciju parku (ZIP) pēc Liepājas domes pasūtījuma ir radījuši Liepājas Jūrmalas parka kokaugu izziņas takas informatīvo bukletu un aplikāciju, kas pilsētniekiem un viesiem ļaus iepazīties ar Jūrmalas parkā augošajām koku sugām, kā arī būs labs izzinošais materiāls skolēniem. Projekta koordinatore no Liepājas Universitātes puses ir bioloģijas doktore Māra Zeltiņa.


Prezentējot projektu, Liepājas Universitātes lektore Inta Znotiņa  norādīja, ka sarakstā ir 66 no apmēram 140 koku sugām, kuras atrodamas Jūrmalas parkā. Aplikācija ir izmantojama gan datorā, gan mobilajā versijā, un kopā ar fotogrāfijām un karti, uzklikšķinot ļauj uzzināt, kas kurš ir par augu.


Pasūtītāju tikšanās reizē pārstāvēja Liepājas domes Vides nodaļas vadītāja Dace Liepniece, kura kopā ar Tūrisma informācijas biroja vadītāju Intu Šoriņu atzina, ka ir paveikts apjomīgs darbs. Savukārt Liepājas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne atzīmēja, ka novēršot sīkas neprecizitātes, lietotne būs gatava izmantošanai.


Līdz gada beigām izstrāde ir jānodod pasūtītājam, un tālāk jau Liepājas dome lems, kur tā būs pieejama.