Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.11.2017 00:00

Liepājas Universitātē apskatāmas vairākas mākslas izstādes

31. oktobrī Liepājas Universitātē, Letonikas 7. kongresa Liepājas konferences ievaros, tika atklātas vairākas mākslas izstādes: Dzintras Vīriņas ilustrācijas Ērika Kūļa bērnu literatūras darbiem, Guntas Krastiņas personālizstāde “Piemares impresijas”, Rucavas bērnu mākslas studijas darbu izstāde (vad. Gunta Krastiņa) un LiepU studiju programmas Dizains 3. kursa radošie darbi par tēmu “Piemare”.


Atklāšanas pasākumā, kurā tradicionāli tika griezta lente un kolekcionēti mākslinieku paraksti uz tās, apmeklētāji varēja gan apskatīt tapušos radošos darbus, gan satikt pašus māksliniekus, gan uzklausīt to stāstus par izpaustajām emocijām un radošo tapšanas procesu.


Zinātnes prorektore Ieva Ozola atklāšanas runā sacīja: “Kopš otrā kongresa vienmēr Letonikas strāva ir bijusi Liepājā - referāti, izstādes, koncerti, izrādes, arī skolēnu konkursi. Šajos gados ir bijis tik daudz kā, lai parādītu, ka tas nav tikai šauram zinātnieku lokam vai tikai Liepājas Universitātei. Tāpēc pirms referātiem mēs atklājam Letonikas kongresa mākslas daļu.”


Gunta Krastiņa par sevis radītajiem darbiem izteicās īsi: “Tās ir sajūtas, emocijas. Tāpēc arī nosaukums “Piemares impresijas”. Lai darbi runā paši par sevi.  Par saviem darbiem kā par saviem bērniem – vai nu labu vai neko.” Savukārt par Rucavas bērnu radītajiem zīmējumiem māksliniece pastāstīja, ka tie tapuši vairāku mēnešu garumā, bērniem attēlojot pašu kopīgi izdomātu stāstu “Mazās Dārtas brīnumainie Ziemassvētki”. To sākumā rakstījusi pati māksliniece, lai rosinātu fantāziju, bet turpinājuši un pabeiguši bērni.


Māksliniece Dzintra Vīriņa, kura ilustrējusi Ērika Kūļa bērnu literatūras darbus izteicās: “Vispirms man jāsaka paldies rūķu tētim rakstniekam Ērikam Kūlim, kura darbi ir izteiksmīgi. Ar tādu materiālu ir viegli strādāt. Darbi ir vizuāli viegli, iztēli rosinoši atainošanai, nekādu problēmu. Lai arī turpmāk viegla spalva.”


Izstāde apskatāma Liepājas Universitātes (Lielā iela 14) 2. stāva foajē.


Foto ŠEIT.