Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.09.2017 00:00

LiepU drīzumā varētu mācīt ķīniešu valodu

Liepājas Universitātē ar lietišķu piedāvājumu bija ieradušies Latvijas Universitātes Konfūcija institūta vadītājs no Ķīnas puses – profesors Šans, no Latvijas puses profesors Pēteris Pildegovičs un institūta pārstāvji.


Sarunā ar Liepājas Universitātes zinātnes prorektori Ievu Ozolu tika izteikts piedāvājums mācīt ķīniešu valodu Liepājas Universitātē sadarbībā ar Konfūcija institūtu. Pagaidām tie varētu būt kursi visiem interesentiem, ko nodrošinātu Mūžizglītības nodaļa. Konfūcija institūtam šāda pieredze ir ne tikai Rīgā, bet arī Daugavpilī un Rēzeknē.


Sadarbības partneri nodrošinātu ķīniešu valodas kursus ar mācību materiāliem un pedagogu no Ķīnas. Apmācība notiktu 10-12 cilvēku grupās, bet apmācāmo vecums var būt, sākot no 7 gadiem. Ķīnas pedagogi ir ar izglītību ķīniešu valodas mācīšanai ārzemniekiem, tātad strādā ar piemērotu metodiku. Darba valoda būtu angļu, bet kursu intensitāte – 3 lekcijas nedēļā, no kurām divas veltītas valodai, bet viena – kultūrai.


Sadarbības rezultātā nodrošinātie kursi ķīniešu valodas apmācībai varētu sākties pēc līguma parakstīšanas ar LU Konfūcija institūtu.