Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.08.2017 00:00

Absolventu salidojums ir aizvadīts

Liepājas Universitāte ir aizvadījusi savu absolventu salidojumu. Pēc trīspadsmit gadu pārtraukuma atkal kopā nāca visi, kuru studiju gadi laika gaitā ir bijuši saistīti ar šo Alma Mater.


Skanot Imanta Kalniņa emocionālajai dziesmai „Piena ceļš”, uz universitātes kāpnēm pulcējās viesi, universitātes vadība, absolventi, sākot ar 1958. absolvēšanas gadu un beidzot ar 2017. gada absolventiem, un visi kopā sēja atmiņu mezglus.


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, uzrunājot absolventus, teica: „Paldies visiem, kas esat atnākuši, atbraukuši, lai satiktu savus kursa biedrus un bijušos pedagogus, lai dalītos atmiņās un pieredzē, lai ekskluzīvā kārtā pasēdētu vecajos, ļoti cietajos krēslos, lai pastaigātu pa veco, pusdrupušo parketu, lai vēl paskatītos uz tumšo fasādi, jo vairs tā nebūs – pagājušajā pirmdienā sākās universitātes modernizācijas projekts!” Koncertzālē „Lielais dzintars” notika universitātes studentu un absolventu koncerts, kuru sarūpēja mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce un režisore Maija Kalniņa, par kuras radītajiem koncerta vadītāju tekstiem absolventi sociālajos tīklos pauda: „Maija, Tavi teikumi bija kā kulaks uz acs un trāpījums sirdī!”


Absolventi ballējās kā jau kārtīgi studenti – līdz rīta gaismai, bet universitātei paliek viņu soļi un balsis gaiteņos, laba vēlējumi atmiņās un rakstos un pārliecība, ka kopīgiem spēkiem ir veidojama universitātes nākotne, jo „pastāvēs, kas pārmainīsies”, vai kā izskanēja Maijas Kalniņas teiktajā: „Un pēc kā gan es un tu te braucām, pēc kā mēs te nācām? Izrādīt cieņu. Atdot godu. Arī. Arī to. Taču tikpat ļoti es atnācu sevi sev pašam piemērīt. Tam pašam, kas toreiz un tam, kas es šodien. Un es atnācu satikt tevi, mans savējais. Jo – šis ir stāsts, ko līdz kaulam – tikai savējais sapratīs….”


Foto no pasākuma dienas ŠEIT.