Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.06.2017 00:00

Liepājas Universitātē aizvadīts Kurzemes forums

Trešdien Liepājas Universitātē notika Kurzemes forums „Radošo industriju un informācijas tehnoloģiju perspektīvas Kurzemē”, kurā radošo industriju, informācijas tehnoloģiju, pašvaldības pārstāvji un zinātnieki dienas garumā diskutēja par uzņēmējdarbības un zinātnes sasaisti.


Foruma atklāšanā Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis formulēja tās mērķus: „Mūsu kopīgais mērķis – kā mēs kā zinātnieki un pašvaldības pārstāvji varam motivēt novadus tuvināt zinātni uzņēmējdarbībai. Latvijā zinātnieku intelektuālā jauda ir daudz lielāka nekā Latvijas industriālā jauda to spēj paņemt.”Arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis atzina: „Mums vajag labas universitātes, mums ir labas reģionālās augstskolas. Pasniedzēju kvalitāte un tehnoloģijas nosaka kvalitāti, ne atrašanās vieta.” Liepājas Universitātes rektore Dace Markus uzsvēra: „Augstskolā nedrīkst būt sadrumstalots studiju piedāvājums. Mērķis nav mainīties, bet attīstīties. Mainīties ir līdzeklis.”


Foruma otrajā sadaļā klausītājiem bija iespēja novērtēt nozaru praktiķu viedokli. Par savu uzņēmējdarbību un tās sasniegumiem stāstīja Liepājas Universitātes absolventi Roberts Vītols, Mikus Austers un Kristaps Puķītis. Liepājas Universitātes Padomnieku konventa dalībnieks, uzņēmējs Andris Vanags klātesošajiem uzskatāmi pierādīja, ka arī būvmateriālus var ražot ar radošu pieeju.


Savukārt paneļdiskusijā saruna notika par nākotnes profesijām, augstskolu programmu licencēšanas tempiem, Latvijas ekonomikas svārstībām un zinātnes un tautsaimniecības saistību.


„Kurzemes forums” tika organizēts, sadarbojoties Liepājas Universitātei, Latvijas Zinātņu akadēmijai, Latvijas Pašvaldību savienībai un Liepājas pilsētas domei. Šādas diskusijas jau ir notikušas visos Latvijas novados un pēc Kurzemes kārta būs Rīgas novadam.


Foto ŠEIT.