Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.04.2017 00:00

LiepU diskutē par valodu apguvi

Piektdien, 21. aprīlī, Liepājas Universitātē notika 14. starptautiskā zinātniskā konference „Valodu apguve: problēmas un perspektīva”. Konferences darbs aizritēja trīs sēdēs.


Sēde „Baltu valodu apguve – resursi un iespējas” (vada Diāna Laiveniece)  tika organizēta pirmo reizi, un tajā tika runāts par tematiem, kas attiecas uz abām baltu valodām.


Sēdē „Valodu apguve mūža garumā” (vada Gundega Tomele)  darbojošies zinātnieki apliecināja, ka gan savu, gan svešu valodu var apgūt visa mūža garumā.


Savukārt konferences trešajā sēdē „Mūsu vienīgā – latviešu valoda” (vada Diāna Laiveniece un Normunds Dzintars) dalībnieki diskutēja par latviešu valodas standartu projektiem pamatskolā, ar mērķi iepazīstināt latviešu valodas skolotājus un citus interesentus ar topošo latviešu valodas standartu pamatnostādnēm un rosināt domāt par skolotāja darbības stratēģijas maiņu saistībā ar latviešu valodas standartu saturu un koncepciju.


Atklājot konferenci, Liepājas Universitātes rektore Dace Markus teica: „Esmu pati šajā konferencē piedalījusies un jutusi recenzenta stingro roku. Šī ir šaura, bet profesionāla starpnozaru konference.”


Foto ŠEIT.