Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.04.2017 00:00

Notiek jauno lingvistu konference

Šodien un rīt Liepājas Universitātē notiek 4. starptautiskā jauno lingvistu konference „Via scientarium”, kura tiek rīkota sadarbojoties Liepājas Universitātei un Ventspils augstskolai.


Konferences atklāšanā tās dalībniekus uzrunāja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis: „Jūsu joma ir unikāla, jo nav svarīga – tā ir ļoti svarīga. Bez latviešu valodas nav tautas, nav valsts. Jo vairāk strādāsim latviešu valodas jomā, jo vērtīgāki būsim pasaulē.”


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus atzīmēja ekselento abu Kurzemes augstskolu sadarbību, bet zinātnes prorektore Ieva Ozola novērtēja iespēju jaunajiem zinātniekiem tikties un dalīties savos pētījumos.


Pasākuma gaitā būs rakstu krājuma „Via scientarium III” atvēršana, kā arī 7. aprīlī no pulksten 11.00 līdz 15.00 darbojas grāmatnīcas „Globuss” grāmatu galds.


Jauno lingvistu konference tiks noslēgta ar semināru „Kā iegūt doktora grādu”, kurā ar savu pieredzi dalīsies Liepājas Universitātes un Ventspils augstskolas jaunie zinātnieki.


Konferenci atbalsta tulkošanas aģentūra „Skrivanek”.