Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.03.2017 00:00

Apskatāmi mākslas studentu radošie darbi

Zinātnes un radošuma dienās Liepājas Universitātē ir apskatāmas vairākas izstādes. Pirmajā stāvā ir skatāmi studiju programmas “Jauno mediju māksla” studentu 3D interaktīvie darbi.


Jauno mediju mākslas 2. kursa students Antons Konstantinovs par savu izstādes darbu “Pašportrets” stāsta: “Darbs radās studiju ietvaros modulī “3D interaktīvajiem medijiem”, kur viens no uzdevumiem bija izveidot fizisko un digitālo portretu. Izlēmu, ka tas būs pašportrets. Izmantojot 3D objektu skeneri, tika ieskenēta galva un iegūts digitāls objekts, kuru pēc tam varēju izmantot veidojot fizisko “Pašportreta” objektu, izmantojot aptuveni 60 frēzētus finiera slāņus. Uzskatu, ka Jauno mediju mākslas studentiem ir vairāk jāparāda sevi ārpus studentu vidē iesauktā “Jauno mediju pagraba”, tādēļ prieks, ka izstādi ir iespējams apskatīt visiem interesentiem.”


Otrā stāva vestibilā ir aplūkojami “Dizaina” studentu darbi. Tie ir studentu bakalaura un maģistra noslēguma darbi, kuriem ir praktisks pielietojums, un skatītājs var aplūkot gan interjera dizaina risinājumus, gan video spēļu vizuālo dizainu, gan mēbeļu izstrādes plānu no rasējuma līdz gatavai mēbelei, kā arī Liepājas Universitātes virtuālās tūres koncepciju.


Liepājas Universitātes trešajā stāvā ir izstādīti “Fotomākslas” studentu darbi, kur fotogrāfijās aplūkojamas zināmas Liepājas vietas, portreti, gaismas un projekciju spēles, kā arī klusās dabas un ikdienas darbību foto. Savukārt, topošie dizaineri ļauj apskatīt 1. kursa radošo domu lidojumu.


Stikla mākslas, ādas izstrādājumu, keramikas darbus, tekstila gleznas un studentu radītas spēles 4.stāvā piedāvā apskatīt “Dizaina” studiju programmas studenti.


Aicinām interesentus apmeklēt izstādes Liepājas Universitātē!


Foto ŠEIT.