Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.08.2016 00:00

Arturs Medveckis iegūst pedagoģijas doktora grādu

24. augustā Liepājas Universitātē promocijas darbu par tēmu „Kārlis Rūdolfs Kreicbergs un viņa laiks: identitāte pedagoga dzīvesdarbībā” aizstāvēja un pedagoģijas doktora grādu ieguva Liepājas Universitātes lektors Arturs Medveckis.


Promocijas darbs ir tapis vairāk nekā desmit gadu garumā, un tā pamatā ir Artura Medvecka biogrāfiskajā pētniecībā balstītie izdevumi „LPA darbinieku dzīvesstāsti” trīs krājumos. Arturs Medveckis saka: „Es esmu uzsvēris, ka man ir būtiski tie cilvēki, kas ir bijuši pirms manis. Tie ir kā Lielais Kristaps, uz kuru pleciem pakāpties, lai tiktu pāri Daugavai. Svarīgi ir atbildēt uz jautājumu – kas mēs esam un kādi mēs esam.”


Kārlis Rūdolfs Kreicbergs darbu Liepājas augstskolā ir sācis reizē ar tās dibināšanu 1954. gadā. Kā atzīmēja Promocijas komisijas locekle, profesore Tatjana Koķe: „Šī ir liela diena visai Liepājas Universitātei, jo ja vienai organizācijai ir tik daudz vērtību, uz ko balstīties, tad tai ir nākotne.”


Darba recenzente,emeritētā profesore Aīda Krūze uzsvēra: „Arturs Medveckis ir veicis starpdisciplināru pētījumu, radot pedagoga personības koptēlu. Pētījumam ir kultūrvēsturiska un audzinoša nozīme un tas var būt iedvesmas avots citiem.”


FOTO