Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.03.2016 00:00

Logopēdijas dienā varēs uzzināt par dispraksiju

7. martā Liepājas Universitātē tiks atzīmēta Eiropas Logopēdijas diena, kas šogad ir veltīta dispraksijai – neiroloģiskas izcelsmes traucējumiem, kas ietekmē kustību koordināciju.


Visas dienas garumā Liepājas Universitātes (Lielā iela 14) 1. stāva foajē studiju programmas “Logopēdija” studenti piedāvās aplūkot prezentāciju un video par dispraksiju, tā sniedzot atbildes uz jautājumiem – kas tas ir, kādi ir simptomi un kā šādu cilvēku var atšķirt no citiem, kā arī – ko šādos gadījumos dara logopēds. Ikvienam pieejami būs arī informatīvie materiāli. Mērķis ir, lai apkārtējie pieņemtu cilvēkus ar dispraksiju un neizstumtu tos no sabiedrības. 


“Manuprāt, šo prezentāciju būtu vērts redzēt ikvienam, jo mūsdienās dispraksija un citi runas un valodas traucējumi ir arvien biežāk sastopami. Zinot par šādiem traucējumiem un atpazīstot tos, sabiedrībai būtu vieglāk izprast un pieņemt cilvēkus ar smagiem runas un valodas traucējumiem,” izprast dispraksiju aicina studiju programmas “Logopēdija” 3. kursa studente Anna Firgute.


Katru gadu 6. marts visā Eiropā tiek svinēts, lai pievērstu uzmanību dažāda veida komunikācijas traucējumu ietekmei uz cilvēku dzīvēm.  2016. gada tēma ir veltīta runas dispraksijai bērnu vecumā. Šajā gadā Latvijas Logopēdu asociācija vēlas pievērst speciālistu, kā arī sabiedrības uzmanību runas dispraksijas problēmai, stāstīt par palīdzības, korekcijas un atbalsta iespējām.