Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.03.2015 00:00

LiepU TDK „Banga” un VPDK „Bandzenieki” gūst panākumus skatē

Liepājas Universitātes Tautas deju kolektīvs „Banga” (LiepU TDK „Banga”) un Vidējās paaudzes deju kolektīvs „Bandzenieki” (LiepU VPDK „Bandzenieki”) š.g. 21. martā startēja novada deju kolektīvu repertuāra pārbaudes skatē Nīcas kultūras namā un ieguva augstākos rezultātu katrs savā grupā.


LiepU TDK „Banga” ar Deju svētku virsvadītāja, horeogrāfa Jāņa Purviņa deju „Tā tas ir” un  Deju svētku virsvadītāja, horeogrāfa Jāņa Ērgļa deju „Kungi mani karā sūta” B grupā ieguva I pakāpi ar 53.9 punktiem.


Savukārt LiepU VPDK „Bandzenieki” dejoja  Deju svētku virsvadītājas, horeogrāfes Guntas Skujas deju „Visu dienu Jumi dzinu” un Deju svētku virsvadītāja, horeogrāfa Jāņa Ērgļa deju „Kad tie zēni Prūšos gāja” un ar 44.3 punktiem ieguva I pakāpi E grupā.


Katras dejas kvalitāti veido daudzi nozīmīgi aspekti. Būtiska ir dejas zīmējuma un pamatsoļu precizitāte, mākslinieciskais izpildījums un rakstura atklāsme, kā arī muzikalitāte un ritms. Skatē tika vērtēta arī tautas tērpa valkāšanas kultūra, dejotāju stāja, dejotprieks, emocionalitāte, attiecības ar deju partneri un citas skatuviskajai dejai būtiskas nianses. LiepU deju kolektīvus un vēl 23 citus deju kolektīvus no Liepājas apriņķa un pilsētas vērtēja Deju svētku virsvadītāji, horeogrāfi Jānis Purviņš, Jānis Ērglis, Zanda Mūrniece, Gunta Skuja un Gunta Raipala.


Dejotāji ir apmierināti un gandarīti ar skatē gūtajiem punktiem un emocijām un turpina gatavošanos deju uzvedumam „Pavasara nakts mistērijas”, kas notiks 23. maijā Valkas brīvdabas estrādē. Uzvedums sastāvēs no vairākām daļām, un TDK “Banga” dejotāji kopā ar tautas deju kolektīviem un ansambļiem no visas Latvijas dejos uzveduma noslēguma daļā “Blusu krogs”.


Deju kolektīvu skates rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām.