Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.03.2015 00:00

LiepU Ekopadome aicina liepājniekus atzīmēt akciju "Zemes stunda"

Lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā, jau devīto reizi marta mēneša pēdējā sestdienā cauri laika joslām cilvēki visā pasaulē svinēs Zemes stundu, kurā uz 60 minūtēm ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība, valdība ir aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu.


15. martā pie Liepājas ezera, kā aicinājumu pilsētniekiem piedalīties akcijā „Zemes stundu” un videi draudzīgākai rīcībai ikdienā, LiepU Ekopadome rīkoja zibtalku. Teritoriju pie Liepājas ezera zibtalkas laikā tika sakopta pusotras stundas laikā, un 16. martā Eko Kurzeme aizvedīs savāktos atkritumus. LiepU Ekopadomes zibtalka tika atzīmēta ar liepziedu tēju un pašu gatavotu kēksu. Kā pastāstīja LiepU Ekopadomes vadītāja Lelde Jagmina, bija ļoti patīkama darba sajūta: „Mēs katrs ikdienā redzam, kur varam pielikt roku. Mēs, Ekopadomē, iesakām to arī darīt, jo būs neatkārtojami patīkama sajūta. Par to, ka katrs var kaut ko mainīt savā ikdienā, kļūstot videi draudzīgākam, arī bija šī zibtalka. Kā šogad uzsaukumā vēsta Zemes stundas 2015 rīkotāji – „Maini klimata izmaiņas”.


28. martā īsi pirms plkst. 20:30Liepājas Universitātes (LiepU) Ekopadome, Studentu padome, Liepājas pilsētas dome un Jauniešu māja aicina ikvienu liepājnieku un citus interesentus pulcēties pie LiepU, Lielajā ielā 14, lai atzīmētu akciju „Zemes stunda”.


Dalībnieki aicināti ņemt līdzi svecīti un savu velosipēdu, kuru vēlams izgaismot dažādos veidos, piemēram, ar atstarojošiem vai luminiscējošiem elementiem. Pasākumā no līdzpaņemtajām svecītēm plānots izveidot akcijas simbolu "60+". Pēc tam, atdarinot simbola kontūru, Liepājas ielās tiks izbraukts īpaši pasākumam izveidots maršruts. Maršruta starts un beigas paredzētas pie LiepU, Lielajā ielā 14. Pasākuma ilgums - viena stunda.


Pasākuma rīkotāji aicina velobraucējus pasākuma laikā izmanto mobilo aplikāciju „Endomondo”, vai kādu citu ar līdzīgu funkciju, lai vēlāk varētu apskatīt izbraukto maršrutu. Daloties ar paveikto sociālos tīklos, dalībnieki tiek aicināti izmantot oficiālo mirkļbirku #ZemesStunda2015, tādējādi atbalstot pasākumā pausto apņemšanos turpmāk rīkoties videi draudzīgāk.


Akcijā dalību jau apstiprinājuši arī biedrības "Radi vidi pats" dalībnieki un domubiedri, kas zināmi kā ērmriteņu veidotāji no jau lietotiem materiāliem.


Papildus informācija -  LiepU Ekopadomes vadītāja Lelde Jagmina, tālr. 26323014, epasta: ekoLiepU@gmail.com. Seko LiepU Ekopadomei: @twitter.com/ekoLiepU.