Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.03.2015 00:00

LiepU tiekas ar skolēniem Nakts skolā

Naktī no 12. uz 13. martu Liepājas Universitāte (LiepU) viesojās Liepājas 15.vidusskolā, kurā nakts garumā 9. – 12. klašu skolēniem norisinājās pasākums “Nakts skola”.


Šāds pasākums Liepājas 15. vidusskolā notiek jau ceturto gadu. „Tā mērķis ir sniegt jauniešiem jaunu pieredzi, pieaicinot ārējos ekspertus un izvēloties netradicionālu pieeju un tematiku.” stāsta skolas direktors Gints Ročāns.


Šogad pasākuma tēma bija „Harijs Poters”. Skolēni bija tērpušies dažādās maskās kā burvji un raganas, un katra skolēnu grupa bija nosaukta, iedvesmojoties no grāmatām par Hariju Poteru. Te varēja satikt Grifindorus, Slīdeņus, Kraukļanagus, Elšpūti, Vanagači, Hendori, Pūķzobjus un Vissknābjus.


Nakts skolā LiepU pārstāvēja visas četras fakultātes – Dabas un inženierzinātņu fakultāte, Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, Pedagoģijas un sociālā darba fakultāte un Vadības un sociālo zinātņu fakultāte.


Dabas un inženierzinātņu fakultāte bija “Dabas kambaris”, kurā skolēni varēja apskatīt robotus un to programmēšanu, kā arī izmēģināt savas prasmes diodes saslēgšanā, lai tās izstarotais spožums ir gaišākais.


„Mākslas kambarī”, kurā darbojās Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, studiju programmas “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” studenti vērtēja skolēnu teatrālās prasmes un viktorīnā studiju programmas “Eiropas valodas un kultūras studijas” studenti pārbaudīja skolēnu zināšanas par Eiropas kultūru. Dizaina studentes skolēniem mācīja, kā strādāt programmā Photoshop, kā arī paskaidroja skolēniem, kas ir dizains. Savukārt Jauno mediju mākslas studenti iemūžināja skolēnus fotogrāfijās kopā ar grāmatu varoni Hariju Poteru, izmantojot zaļo ekrānu (green screen).


Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē, kuras nosaukums bija “Karjeras kambaris”, studiju programmas “Logopēdija” studentes un studiju programmas direktore Gundega Tomele pārbaudīja skolēnu sadarbības prasmes, sacensību garu un komunikācijas un runas mākslu, jo, kā atzina studiju programmas direktore Gundega Tomele, bez komunikācijas un runas mākslas dzīvē neiztikt.


Vadības kambarī Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inese Lūsena – Ezera, ekonomikas pasniedzēja Diāna Līduma, psiholoģijas pasniedzēja, psiholoģe Diāna Oļukalne un studiju programmu “Kultūras vadība un “Komunikācijas vadība” studenti ar testu un spēļu palīdzību identificēja, vai skolēns spēj radīt, vadīt un pārdot.


Skolēniem bija iespēja gan iepazīt Liepājas Universitātes piedāvātās studiju programmas, gan uzdot studentiem jautājumus par studentu dzīvi, gan pārbaudīt savas zināšanas un prasmes dažādos pārbaudījumos.