Jaunumi:

Atpakaļ
-, 25.02.2015 00:00

LiepU piedalīsies seminārā par jauniešu bezdarba mazināšanu

Liepājas Universitātes Ārzemju sakaru daļas galvenais speciālists starptautiskās sadarbības jautājumos Patriks Morevs piedalīsies divu dienu seminārā par jauniešu bezdarbu pēc studiju absolvēšanas, kurš notiks 26.-27. februārī  Darmštatē, Vācijā.


Šajā seminārā tiks pārrunāts un diskutēts par prasmīgu un zinošu jauniešu iespējām iesaistīties darba tirgū. Notiks arī darbs grupās, lai rastu idejas un risinājumus, kā studentiem palīdzēt iegūt nepieciešamo darba pieredzi un zināšanas, lai pēc studiju beigšanas jaunieši varētu veiksmīgi atrast darbu savā jomā.


Tiks diskutēts par Erasmus+ prakšu mobilitāti, kā vienu no iespējām jauniešiem iegūt kvalitatīvu pieredzi starptautiskā vidē un būt spējīgiem konkurēt ES darba tirgū. Semināra laikā tiks pārrunāti arī dažādi sadarbības projekti ar mērķi mazināt jauniešu bezdarbu.

 

Arī šobrīd Liepājas Universitātes profesionālo studiju programmu studentiem ir iespēja pieteikties Erasmus+ praksei ārzemēs no 2 līdz 12 mēnešiem, lai veicinātu izaugsmi profesionālajā jomā, kā arī papildinātu savu CV ar noderīgu ierakstu par prakses veikšanu ārpus Latvijas robežām.


Nesenie LiepU absolventi Erasmus+ stipendiju prakses mobilitātei var saņemt arī gada laikā pēc studiju beigšanas, ja pieteikums prakses mobilitātei ir bijis iesniegts pēdējā studiju gadā (iesniedzot pieteikumu praksei, nav nepieciešams konkrēti zināt uzņēmumu vai institūciju, kurā notiks prakse)!


Pieteikumus Erasmus+ praksei var iesniegt visu akadēmisko gadu Ārzemju sakaru daļā, 218. kabinetā (Lielā iela 14). Vairāk informācijas – e-pasts: acentrs@liepu.lverika.lauberga@liepu.lv vai, sazinoties personīgi, zvanot pa tālr. 63407762 vai tiekoties 218. kabinetā.

 

Foto: http://www.livescience.com/