Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.02.2015 00:00

Liepājas Universitātes studenti aktīvi iesaistās programmā „Lakstīgala”

Liepājas Universitātes studiju programmas „Skolotājs” 10 pirmā kursa studenti ir iesaistījušies studentu un skolēnu sadarbības programmā „Lakstīgala”, kurā bija iespējams darboties arī pagājušajā studiju gadā. Viena no aktivitātēm notiks 19. februārī plkst. 18.30, kad Liepājas Universitātē (Lielā iela 14, 140. telpa) Liepājas 15. vidusskolas 4.d klases skolēni kopā ar vecākiem un vecvecākiem studenta, ielu vingrotāja Gvido Šalma vadībā piedalīsies fitnesa treniņā.


„Gvido Šalms, pie mums viesojoties, ir kļuvis par sadarbības partneri nevis tikai vienam skolēnam, bet veselai klasei. Pie azartiskā studenta vakaros cenšas vingrot visa 4.d klase. Tā kā ir tik liela ieinteresētība, tad izlēmām kopā ar G. Šalmu organizēt  fitnesa treniņu 4. d klasei kopā ar vecākiem un vecvecākiem, tādējādi arī popularizējot veselīga dzīvesveida nozīmīgumu ģimenē un skolā,” stāsta Liepājas 15. vidusskolas skolotāja Daiga Balse.


Šogad programmā Liepājas 15. vidusskolā ar skolēniem sadarbojas 6 topošie skolotāji, bet Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā – 4. Viņu vidū ir 6 Pamatizglītības skolotājs studenti, 2 Speciālās izglītības skolotājs studenti un pa 1 studentam no Mūzikas skolotājs un Sporta un deju skolotājs programmas.


Studentu un skolēnu sadarbības programmas „Lakstīgala” mērķis ir, studentiem un skolēniem sadarbojoties, veicināt  skolēnu un jauniešu sociālo prasmju pilnveidi un noturīgu interešu veidošanos, kā arī iesaistīties topošo skolotāju izglītošanas procesā, sniedzot studentiem (skolēnu, klases mentoriem) iespēju papildināt izpratni par skolotāja darbu, kā arī praktiski pilnveidot sadarbības un komunikācijas prasmes.


Sadarbības programma tiek realizēta projekta „Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei” ietvaros Liepājas 15. vidusskolā un Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā.


Pagājušā gada maijā Liepājas skolu pedagogi projekta noslēguma seminārā ar atzinību novērtēja Liepājas Universitātes topošo skolotāju darbību skolās. Par aktīvu, brīvprātīgu un produktīvu iesaistīšanos programmā "Lakstīgala" 2013./ 2014. studiju gadā, iegūstot mentora pieredzi darbam ar riska grupas jauniešiem, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes un Liepājas Universitātes apliecības 2014. gada novembrī saņēma 16 studenti.


Studentu un skolēnu sadarbības programmas īstenošanu koordinē Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja, projekta eksperte Ludmila Molčanova un projekta koordinatore, eksperte, Liepājas Universitātes profesore Alīda Samuseviča.
Foto: www.lvt.lv