Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.02.2015 00:00

Liepājā viesosies un konsultēs dzejnieks Aivars Eipurs

20. februārī Kūrmājas prospektā 13 Piejūras pilsētu literārās akadēmijas ietvaros ikviens aicināts apmeklēt Latvijas Rakstnieku savienības dzejas konsultanta Aivara Eipura priekšlasījumu – diskusiju „Literatūra citu mākslu kontekstā. Kopīgais un atšķirīgais” un dzejas vakaru „Kad domas sāk zīmēt”.


Priekšlasījums – diskusija notiks plkst. 15.00 Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā. „Priekšlasījumu var apmeklēt ikviens interesents, tajā runās par dzejas lomu un nozīmīgumu pārējo mākslas norišu kontekstā, kā arī varēs uzzināt aktuālo literatūrā un uzdot sev interesējošus jautājumus,” dzejnieku A. Eipuru klausīties aicina projekta „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” vadītāja Kurzemē, rakstniece Sandra Vensko. Ar liepājniekiem dzejnieks strādās arī turpmāk, veidojot to autoru loku, kuri vēlas iegūt jaunas zināšanas, savu darbu novērtējumu un bezmaksas konsultācijas.


Savukārt plkst. 18.00 Jauno mediju mākslas pagrabstāva telpās notiks dzejnieka Aivara Eipura dzejas vakars „Kad domas sāk zīmēt”.


Paralēli Piejūras pilsētu literārajā akadēmijā jaunie rakstnieki no janvāra līdz martam turpina darboties Prozas meistardarbnīcā, kuru vada filozofs, sociālantropologs un tulkotājs Haralds Matulis.


S. Vensko uzsver: „Literārās akadēmijas darbības pamatā ir lektoru piesaistīšana darbam ar jaunajiem autoriem prozas un dzejas meistardarbnīcās un semināros. Savstarpēja lektoru apmaiņa notiek Liepājā, Ventspilī, Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī.”


Literārās akadēmijas seminārā Rīgā lekciju lasīja LiepU lektore Linda Zulmane, vieslektori no Rīgas, to vidū rakstniece Nora Ikstena. Turpmāk plānotas dažādas LiepU mācībspēku lekcijas, martā Ventspilī tās vadīs LiepU lektores Zanda Gūtmane un Linda Zulmane, dzejnieks Andris Akmentiņš un vairāki  ārvalstu lektori.


Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tapis sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Rēzeknes, Rīgas, Ventspils, Daugavpils un Liepājas augstskolām, to līdzfinansē Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Liepājā un Kurzemē projektu pārstāv biedrība „Via Cultura”.


Projekta mērķis ir piedāvāt un atlasīt publicēšanai labākos autordarbus literārajos izdevumos un radīt Latvijā konkurētspējīgu literāro darbu vietni www.vaards.com/. Nodarbības ir lieliska iespēja ikvienam, neatkarīgi no dzimtās valodas un vecuma, Liepājā bez maksas papildināt gan teorētisko, gan praktisko pieredzi literatūrā.


Plašāka informācija un pieteikšanā – projekta literārās programmas vadītāja Linda Zulmane, e-pasts: linda.zulmane@liepu.lv .





Foto: A. Eipura personīgais arhīvs, Twitter.com,  www.diena.lv