Jaunumi:

Atpakaļ
-, 11.02.2015 00:00

Liepājas Universitātē noslēgusies Asins donoru diena

Šodien, 11.februārī, Liepājas Universitātē (LiepU) notika Asins donoru diena, kuru organizēja LiepU Studentu padome sadarbībā ar Valsts asins donoru centru. Kopumā Asins donoru dienā piedalījās 55 donori.

Studentu padomes pārstāvis, "Informācijas tehnoloģijas" 3. kursa students, Raivis Ragovskis pēc asins nodošanas jūtas ļoti labi, jo viņuprāt ir izdarīts labs darbs, kā arī gandarīts, ka ir uzzinājis par reto asins grupu. Raivim tā bija pirmā reize, kad kļuva par asins donoru.

To pašu arī atzīst Terēze Sedleniece, Studentu padomes pārstāve, Skolotāja programmas 2. kursa studente, kura nodod asinis jau piekto reizi. Abi studenti saka, ka šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir mazāk donoru, krēsli pie kabinetiem ir patukši.

Savukārt maģistra studiju programmas "Vispārējās izglītības skolotājs" 1. kursa studente Laura Lazdupa dalījās sajūtās par asins nodošanu: „Asins ziedoju regulāri, tas man nav nekas neierasts. Pēc asins nodošanas jūtu lielu gandarījumu. Iesaku to darīt arī citiem, jo tā ir iespēja paveikt kaut ko labu un palīdzēt citiem.’’

Studenti iesaka citiem jauniešiem ziedot asinis, jo tas ir labs darbs, kā arī pašam gandarījums, ka var izglābt kāda cilvēka dzīvību. Viņi arī piemin to, ka asinis var nodot ik pēc 9 nedēļām.

Asins donoru centrs aicina visus regulāri ziedot asinis, jo tā ir iespēja palīdzēt citiem, kā arī palīdz pašam donoram. Nākamā reize, kad Liepājas Universitātē būs iespējams ziedot asinis, būs oktobrī.


Foto
 

Informāciju sagatavoja:

Liepājas Universitātes

Sabiedrisko attiecību daļas ēnas

Līva Laima Kazāka un Jolanta Barane