Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.02.2015 00:00

Liepājas Universitātē ēno dažādas profesijas

Šodien Liepājas Universitātē (LiepU) norisinās ikgadējā Ēnu diena, kurā dažādu profesiju pārstāvju ikdienu šogad pieteikušies vērot piecpadsmit skolēni no Liepājas, Pāvilostas un Talsu vidusskolām.


Skolēni ir izvēlējušies ēnot dekāna, informācijas tehnoloģiju projektu vadītāja, psihologa, jurista, ārējo sakaru koordinētāja, sabiedrisko attiecību speciālista un logopēda profesijas. Šogad LiepU ir deviņi ēnu devēji.


Ēnas LiepU šodien ir vecumā no 13 līdz 18 gadiem, un katra ir ieradusies ar saviem mērķiem un iecerēm, ko vēlas iegūt no Ēnu dienas. Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas 12. klases skolniece Līva Laima Kazāka vēlas iepazīt Liepājas Universitāti, kurā plāno studēt un sabiedrisko attiecību speciālista profesiju: „Primārākais, ko es vēlos iepazīt, ir sabiedrisko attiecību speciālista profesija, lai uzzinātu šīs profesijas galvenos uzdevumus, kas sagādā grūtības un cik pieprasīti ir šīs jomas speciālisti. Vēlos iepazīt arī Liepājas Universitāti, cik aktīva ir šī augstskola un cik daudz tā piedāvā mums, studentiem.”


J.Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolas 11. klases skolniece Ieva Plostniece izvēlējusies Liepājas Universitātē ēnot logopēdes profesiju: „Mana izvēle svārstās starp tieslietām un logopēdiju. Manuprāt, tās ir divas atšķirīgas nozares, tāpēc izvēlējos ēnot logopēdiju, lai plašāk iepazītu šo profesiju.”


FOTO