Jaunumi:

Atpakaļ
-, 04.02.2015 00:00

Studentus aicina dalīties ar studiju laikā izstrādāto pētījumu rezultātiem

Liepājas Universitātes Zinātnes padome aicina studentus dalīties ar studiju laikā izstrādāto pētījumu rezultātiem tradicionālajās fakultāšu konferencēs un lasījumos, kas arī šogad notiek martā, Zinātnes un radošuma dienu laikā. Referātu pieteikumi tiks pieņemti līdz š.g. 27. februārim.
18. martā Liepāja svinēs 390. dzimšanas dienu, tāpēc aicinām studentus pārdomāt, kā ar pētījumiem, kaut sākumā nelieliem, katrs piedalāmies pilsētas daudzveidīgajā dzīvē.    
Latvijā 2015. gads ir Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienas gads. Latvijas Zinātņu akadēmija 2015. gadu pasludinājusi par ACADEMIA -200 gadu, godinot Kurzemes Literatūras un mākslas biedrības dibināšanu pirms 200 gadiem. Savukārt Pasaules fiziķu biedrību apvienība šo gadu nosaukusi par Gaismas gadu (International Year of Light). Akadēmiķis Jānis Stradiņš uzsver: “Visi šie notikumi ir savstarpēji saistīti, lai 2015. gadu varētu nodēvēt par Gaismas gadu ne tikai fizikālās gaismas, bet arī gara gaismas izpratnē.”    
Katram zinātniekam kāds darbs ir bijis pirmais, kāda konference – pirmā publiskā uzstāšanās. Studenti, nebaidieties spert šo pirmo soli!
Pieteikuma veidlapa
  Ieva Ozola, Zinātnes prorektore