Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 04.02.2015 00:00

Atklāts skapis „#EKO_shelfy”

4. februārī plkst. 19.00 Liepājas Universitātes dienesta viesnīcas vestibilā, Ganību ielā 36/48, sadarbībā ar sociālo uzņēmumu „Otrā elpa. Pludmale” notika eksperimentāla skapja „#EKO_shelfy” atklāšana. Lai samazinātu atkritumu daudzumu, skapī ikviens students var ievietot vairs nevajadzīgu, bet joprojām kvalitatīvu lietu (klades, grāmatas, radio aparātu, lukturīti, krūzi u.tml.).


Pēc atklāšanas pasākums turpinājās atpūtas telpā (325. telpa), kur varēja mieloties ar Liepājas Universitātes Ekopadomes sarūpētiem videi draudzīgiem našķiem, skatīties „zaļo ideju” video – ar mērķi informēt par aktualitātēm, izvēloties videi draudzīgu dzīvesveidu.


„Ekoskolu programmas Latvijā koordinators Daniels Trukšāns un pārējā komanda aizvadītajā gadā, izvērtējot Liepājas Universitātes Ekopadomes paveikto gada tēmas „Atkritumi” ietvaros, uzteica mūsu aktivitātes, taču norādīja, ka primārais ir atkritumu neradīšanu, to daudzuma samazināšana, atkārtota izmantošana un tikai pēc tam šķirošana, lai nodotu atkārtotai pārstrādei. To arī ņemam vērā!” stāsta Liepājas Universitātes Ekopadomes aktīviste Lelde Jagmina.


Skapī nogādātās lietas var paņemt jebkurš, lai tās turpinātu lietot. Skapi uzraudzīs Ekopadomes dalībnieki, kuri dzīvo dienesta viesnīcā. Lietas, kas ilgāku laiku netiks paņemtas, tiks nogādātas sociālajā uzņēmumā „Otrā elpa. Pludmale”.