Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.01.2015 00:00

Aicina piedalīties Haralda Matuļa vadītajā Prozas meistardarbnīcā

Sestdien, 17. janvārī, no plkst. 12.00 līdz 18.00 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, notiks šā gada pirmā Piejūras pilsētu literārās akadēmijas nodarbība – Prozas meistardarbnīca, kuru vadīs filozofs, sociālantropologs un tulkotājs Haralds Matulis.


Prozas meistardarbnīcā notiks iepazīšanās ar topošajiem prozas autoriem, ar kuriem tiks izveidots individuāls turpmākās sadarbības plāns. Plānota iepriekš iesniegto darbu recenzēšana, radošu uzdevumu veikšana un individuāls darbs pie jauniem tekstiem, kas tiks apspriesti, izvērtēti meistardarbnīcas laikā. Diskusijās runās arī par literāra darba vērtēšanas kritērijiem.


H. Matuļa vadītās Prozas meistardarbnīcas paredzētas janvārī, februārī un martā. Pieteikties aicināts ikviens interesents, kurš vēlas papildināt savas prasmes stāsta, esejas un romāna rakstīšanā, apgūt teorētiskās un praktiskās zināšanas literāro dotību izkopšanā.


Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tapis sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Rēzeknes, Rīgas, Ventspils, Daugavpils un Liepājas augstskolām, to līdzfinansē Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Piesaistīti tiek literāti un lektori, kuri ikdienā strādā Liepājas Universitātē, kā arī paši raksta prozu un dzeju. Liepājā un Kurzemē projektu pārstāv biedrība „Via Cultura”, bet vada – rakstniece Sandra Vensko.


Projekta mērķis ir piedāvāt un atlasīt publicēšanai labākos autordarbus literārajos izdevumos un radīt Latvijā konkurētspējīgu literāro darbu vietni www.vaards.com/. Nodarbības ir lieliska iespēja ikvienam, neatkarīgi no dzimtās valodas un vecuma, Liepājā bez maksas papildināt gan teorētisko, gan praktisko pieredzi literatūrā. Piejūras pilsētu literārās akadēmijas aktivitātes turpināsies trīs gadus. 


Plašāka informācija un pieteikšanā – projekta literārās programmas vadītāja Linda Zulmane, e-pasts: linda.zulmane@liepu.lv .