Jaunumi:

Atpakaļ
-, 05.01.2015 00:00

Tehnikumā strādāja vieslektores no Liepājas Universitātes

Decembrī Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā studiju vides attīstībai strādāja trīs vieslektores no Liepājas Universitātes. Sadarbība starp universitātes atsevišķiem mācībspēkiem un tehnikumu ir jau aizsākusies senāk, taču lekciju kopums pēc tehnikuma skolotāju izvēles tiek realizēts pirmo reizi.


Dr. paed. Vaira Kārkliņa vadīja praktisko nodarbību „Galvas rēķinu metodes” 2. kursa 19. un 8. grupas audzēkņiem. Lektore nodarbībai bija sagatavojusi dažādus uzskates un mācību līdzekļus, lai parādītu viegli apgūstamas metodes metodes ātrai rēķināšanai galvā. V.Kārkliņa īpaši uzsvēra to, ka galvas rēķinos var trenēties jebkurš interesents bez vecuma ierobežojuma, jo treniņš veicina ne tikai ātrāku rezultāta atrašanu, bet arī attīsta analizēšanas, novērtēšanas un problēmu risināšanas prasmes.


Mg.oec. Aija Kairēna vadīja lekciju 3. kursa 9. un 18. grupas audzēkņiem „Makroekonomiskais līdzsvars un krīzes” un mudināja audzēkņus iesaistīties diskusijā par krīzi izraisošajiem faktoriem. Audzēkņi īpaši novērtēja to, ka lekcijā tika izmantoti piemēri no ikdienas dzīves un bija ļoti laba prezentācija.


Visaktīvākās diskusijas audzēkņu vidū raisījās pēc Dr.philol. Sandras Veinbergas lekcijas “PR, mediji un reklāma”, kurā lektore 3. kursa 18., 2. kursa 2.un 22. grupas audzēkņiem skaidroja reklāmas, publisko attiecību un mediju konfliktu, minot piemērus no savas dzīves. Jauniešiem īpaši patika, ka S.Veinberga pievērsa viņu uzmanību dažādām politiskajām norisēm pasaulē un Latvijā, mudinot būt politiski aktīviem.


Pēc lekcijām visu grupu audzēkņi, kas piedalījās lekcijās, tika iepazīstināti ar studiju iespējām Liepājas Universitātē. Šo informāciju sniedza Liepājas Universitātes sabiedrisko attiecību speciāliste Karlīna Mikne, kas arī organizēja vieslekciju norisi.


2. mācību pusgadā tehnikumā paredzēts otrs lekciju cikls ar citām Liepājas Universitātes piedāvātajām lekciju tēmām skolēniem.


FOTO


Zanda Šlegelmilha