Jaunumi:

Atpakaļ
-, 15.12.2014 00:00

Apbalvoti konkursa „Jaunais talants tulkošanā” uzvarētāji

Noslēgusies piemiņas pasākumu sērija, kuras laikā gan Kurzemes pilsētās, gan Rīgā tika godināta izcilā tulkotāja Vinifreda Krauča piemiņa un atzīmēta viņa 75. gadu jubileja. Pasākumos tika pievērsta arī pastiprināta uzmanība tulkojumu valodas kvalitātei.


Šī gada 11. decembrī Liepājā un Ventspilī notika Vinifreda Krauča jubilejas gada projekta pēdējie pasākumi, kuru laikā balvas saņēma konkursa "Jaunais talants tulkošanā" dalībnieki. Par tulkojumu kvalitātes jautājumiem klātesošos uzrunāja Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes un Ventspils Augstskolas docētāji. Ieskatu Vinifreda Krauča dzīves notikumos un darba paņēmienos sniedza Aina Krauče, un ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja Ventspils mūzikas skolas audzēkņi.


Sadarbībā ar Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāti un Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultāti šī gada oktobrī tika izsludināts oriģināltulkojumu konkurss augstskolu studentiem „Jaunais talants tulkošanā” par Vinifreda Krauča balvu, kuram pieteicās 19 jaunie tulkotāji, starp kuriem bija gan studenti, gan absolventi no Ventspils, Liepājas un citām Kurzemes pilsētām. Konkursa dalībnieku veikumu vērtēja plaša starpaugstskolu žūrija: Guntars Deijers, Astra Skrābane, Zanda Gūtmane, Sigita Ignatjeva, Inga Bliska, Linda Gaile, Egita Proveja, Inese Veisbuka, Matthias Roggo, Zane Šteinberga, Ineta Stadgale. Vērtēti tika dažādi aspekti – oriģinalitāte, grūtības pakāpe, radošums, tulkojuma valoda.


Liepājas Universitātes simpātiju balvas saņēma Zane Lipāne, Dace Metēja un Sanita Stepena, veicināšana balvu – Dace Metēja un Renārs Voicehovičs, trešās vietas ieguvēja ir Krista Papēde, otrā vieta tika Laurai Zīlei, un konkursa uzvarētāja laurus plūca Sanita Stepena.


Konkursa mērķis bija rosināt studējošos pievērsties tieši tulkošanas radošajiem aspektiem, iesaistot abu augstskolu studentus un absolventus.  Sadarbības partneri  ir gatavi organizēt šādu konkursu arī nākamgad, veidojot jaunu tradīciju.

 

Ineta Stadgale,

Konkursa žūrijas locekle