Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.12.2014 00:00

Māksla rodas no konkrētības

Liepājas Universitātes Kultūras vadības studenti šodien klausījās vieslektoru, režisoru Valdi Lūriņu, kurš lasīja lekcijas kursā „Masu pasākumu režija”.

Šajās nodarbībās studenti gan uzzināja daudzus pasākumu organizēšanas pamatnoteikumus, gan paši piedalījās praktiskās nodarbībās un iemēģināja aktiermeistarības pamatus. Kā svarīgāko kultūras darbā režisors minēja interesi pret to, ko tu dari: „Ir jābūt oriģinālai idejai: ir paaudze, kuru pamodināja Ziedonis, Vācietis, Kalniņš un „Pērkons”, tas tāpēc, ka viņiem bija šī ideja. Masu pasākuma organizēšana ir tas pats, kas rakstīt sacerējumu, tam ir ievads, iztirzājums un nobeigums, bet pamatā ir idejas novitāte, un režisoram, tāpat kā aktierim, pirms nonākt pie atziņām, ir jāuzdod sev simts jautājumu.”

Šajā mācību gadā ar Kultūras vadības studentiem ir strādājuši jau vairāki vieslektori, kuri ar savu pieredzi un personības starojumu nodod zināšanas topošajiem speciālistiem. Tas dod pamatu domāt, ka Liepāja kā kultūras pilsēta saņems arī zinošus un profesionālus kultūras darba speciālistus. Ja apstākļi turpinās veidoties pozitīvi, iespējams, nākošajā studiju gadā Valdis Lūriņš ar studentiem strādās jau regulāri.


FOTO