Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.12.2014 00:00

Liepājas Universitātē pēta ekoloģiski jutīgas teritorijas

Liepājas Universitāte kopā ar sadarbības partneriem – Daugavpils Universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti un Vidzemes Augstskolu realizē  Valsts pētījumu programmu „Sociālās apziņas izmaiņu ietekme uz ekosistēmas pakalpojumu ilgtspējīgu nodrošinājumu”. Projekts darbojas no šā gada oktobra līdz 2017. gada decembra beigām.


Projekta ietvaros notiek ekoloģiski jutīgu teritoriju priekšizpēte, sabiedrības apziņas izmaiņu koncepcijas izstrāde un aprobācija izvēlētajās teritorijās. Pētījumu rezultātā tiks  sagatavota izglītības programma un sabiedrības informēšanaskampaņa. Cilvēkiem ikdienā nav pieejama viņu sociālās apziņas līmenim piemērota informācija par ekosistēmas pakalpojumu nozīmi, par kvalitatīvu dzīves vidi, piesārņojumu avotiem un  to radītiem draudiem viņu veselībai. Tāpēc ir aktuāla nepieciešamība skaidrot cilvēkiem kopsakarības, kādā veidā katra cilvēka darbība var ietekmēt ekosistēmas un dzīves vidi, attiecīgi sagaidot šo skaidrojumu labvēlīgo ietekmi uz sabiedrības vides apziņu, un līdz ar to plānojot arī projekta rezultātu tautsaimniecisko nozīmi.   


Rezultātu zinātniskā nozīme ir nenoliedzama, jo par dabas aizsardzības un sociālās apziņas izmaiņu teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem interese ir gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā, gan pasaulē.