Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.12.2014 00:00

Pētnieciskajā līmenī mēs esam konkurētspējīgi

Decembra sākumā Freiburgā (Vācija) notikušajā zinātniskajā konferencē „International Journal of Arts and  Sciences” piedalījās Liepājas Universitātes Socioloģisko pētījumu centra vadītājs Arturs Medveckis.


Starpdisciplinārajā konferencē piedalījās ap 250 dalībnieku no daudzām pasaules valstīm, ne tikai no Eiropas, bet arī no Āfrikas, Āzijas un citām pasaules daļām. Darbs notika sekcijās, un Liepājas Universitātes pārstāvis piedalījās pedagoģijas un sociālo zinātņu darba grupā ar  prezentāciju par tēmu „Pedagoģiskās identitātes modelis, balstīts biogrāfiskajā pētniecībā.”


Arturs Medveckis apliecināja, ka interese par mūsu pētnieku veikumu ir liela un arī ieguvumi ir vairāki: „Pirmkārt, mēs varam salīdzināt savu pētniecisko darbību ar citiem, un te nav pamata kompleksiem – uz pasaules valstu fona mēs izskatāmies labi. Otrkārt, varam klausīties radniecīgas tēmas un izvērtēt, kā tās tiek risinātas citur, kā arī pavisam vienkārši – mācīties konferenču organizēšanas knifus, un iegūt jaunus profesionālos kontaktus. Šoreiz vērtīgas atziņas varēju gūt no kolēģiem no Taizemes un Pakistānas – kaut arī ģeogrāfiski esam diezgan šķirti, pētniecības problēmas un pieejas ir līdzīgas. Dažādu valstu pārstāvjiem var būt atšķirīgas vērtības, bet novitātes parādās gan metodoloģijā, gan metodikā.”