Jaunumi:

Atpakaļ
-, 08.12.2014 00:00

Aicina kļūt par „badiju” jaunajiem ārvalstu studentiem

Līdz š.g. 27. decembrim Liepājas Universitātes (LiepU) studenti tiek aicināti pieteikties kļūt par badiju kādam no jaunajiem ārvalstu studentiem, kas LiepU pavadīs pavasara semestri. Badijs ir ārvalstu studenta uzticības persona un padomdevējs Latvijā, kas palīdz iejusties universitātes vidē, orientēties pilsētā un tikt galā ar dažādām sadzīves situācijām.


Galvenie badija pienākumi ir regulāri kontaktēties ar viesstudentu pirms ierašanās un studiju laikā, informēt viesstudentu par pasākumiem, kas notiek LiepU un citur, palīdzēt ar dažādām sadzīviskām lietām (iekārtoties dienesta viesnīcā, izrādīt pilsētu un palīdzēt iegādāties pirmās nepieciešamības preces u. tml.), kā arī sadarbībā ar LiepU Ārzemju sakaru daļu un Studentu padomes Ārējo sakaru virzienu rīkot dažādus pasākumus un aktivitātes. Piemēram, rudens semestrī badiji kopā ar LiepU Studentu padomi organizēja orientēšanās spēli un starpkultūru vakarus.


Taču būt par badiju nenozīmē tikai pienākumus, tie ir arī ieguvumi. Badija statuss sniegs papildpunktus ERASMUS mobilitātes atlases procesā, uzlabosies Tavas valodas prasmes, tu iegūsi jaunus draugus un starpkultūru pieredzi.


Ja vēlies kļūt par badiju, tad piesakies elektroniski līdz 27. decembrim uz e-pastu: sofija.kistenmahere@gmail.com, norādot savu vārdu, studiju programmu un kursu, e-pasta adresi un telefona numuru, kā arī pāris vārdos pamato savu motivāciju. Uz norādīto adresi var sūtīt arī interesējošus jautājumus par badiju darbību. Pēc pieteikuma saņemšanas ar visiem potenciālajiem kandidātiem sazināsies elektroniski.