Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.12.2014 00:00

21. gadsimta mūzikas pedagogs mājo arī Liepājā

Nedēļas nogalē Daugavpils Universitātē notika konkurss „Mūzikas pedagogs 21. gadsimtā”. Jau trešo gadu šādā pasākumā piedalās ar mūzikas pedagoģiju saistītās augstskolas – Daugavpils Universitāte, Mūzikas akadēmija, RPIVA un Liepājas Universitāte.

Liepājas Universitāti pārstāvēja topošā mūzikas skolotāja Sintija Pīrāga, kura pildīja visiem dalībniekiem paredzēto uzdevumu – novadīt atklāto mūzikas stundu 3. klases skolēniem par tēmu „Teātris”. Sintijas izvēlētā apakštēma bija „Leļļu teātris”, un viņa pati ir apmierināta ar paveikto: „Stundā bija jāiekļauj maksimālās mācību metodes. Es izmantoju stāstījumu, klausīšanos, ritmizēšanu, dziesmas mācīšanos pēc dzirdes, kustību improvizāciju, darbošanos ar roku lellēm. Mēs iestudējām leļļu teātra pasaku „Kukulītis”. Tā kā paralēli studijām strādāju bērnudārzā, mani audzēkņi bija sagatavojuši dāvanu Daugavpils bērniem – šūtus kukulīšus.”

Sintija saka paldies savām pedagoģēm Olgai Blauzdei un Mirdzai Paiparei, un par savu galveno uzdevumu kā mūzikas pedagogam redz radīt bērnos interesi par mūziku. Liepājas Universitātes docente Mirdza Paipare atzīst, ka var būt lepna ar savu audzēkni: „Lepojos ar Sintijas sagatavotību, erudīciju un mākslinieciskumu. Viņai piemīt skolotājai vajadzīgā harizma.”

Nākošajā gadā šāds topošo mūzikas skolotāju konkurss notiks Liepājas Universitātē un tā tēma būs „Daba”.