Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.11.2014 00:00

Starp piecām augstskolām parakstīts sadarbības līgums "Mākslas" studiju virzienā

Vakar Latvijas Universitātē piecu augstskolu rektori – Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns, Rēzeknes augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks un Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Gunta Veismane – parakstīja līgumu par sadarbību studiju virzienā "Māksla".
Līgums paredz informācijas apmaiņu par izstādēm, viesdocētāju lekcijām, semināriem, radošajām darbnīcām, mākslas, kultūras, sporta u.c. pasākumiem, dalību kopīgu projektu un studiju programmu vai to moduļu izstrādē, kopīgu konferenču, radošo darbu konkursu, izstāžu un semināru rīkošanu un piedalīšanos tajās, publicēšanos līgumslēdzēju izdodamajos rakstu krājumos un žurnālos.
Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes prodekāne Inta Klāsone uzsver: "Sadarbības līguma noslēgšana "Mākslas" studiju virzienā starp piecām augstskolām var veicināt mērķtiecīgu, savstarpēji bagātinošu sadarbību pasniedzēju un  studentu vidū Latvijā. Tas paver jaunas iespējas zinātniski pētnieciskajā  un mākslinieciskajā jaunradē, būt atvērtākiem, sadarbojoties  diskutēt par mākslas un dizaina izglītības aktuāliem aspektiem Latvijā. "
Pasākumā piedalījās arī attiecīgo studiju programmu direktori un fakultāšu dekāni, kas kopā ar līguma parakstītājiem pārrunāja pirmos soļus praktiskā līguma darbības sākšanā.