Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.11.2014 00:00

Meistarklasē iepazīs līgavas pūra tradīcijas senatnē un mūsdienās

26. novembrī plkst. 15.00 Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārajā institūtā, Kūrmājas prospektā 13, notiks meistarklase „Līgavas pūrs senatnē un mūsdienas”, kuru vadīs Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis (vadītāja Solveiga Pētersone).


Interesentiem būs iespēja klausīties dziesmās un stāstos par puišu un meitu cerēšanos, pūra darināšanu un pūra saturu. Varēs uzzināt, kas bija otrais pūrs un kam to izdalīja, kas ir skāteris un kādam nolūkam tas kalpoja. Būs iespēja arī aplūkot Nīcas novada Otaņķu pūra saturu, otaņķnieču senākās kāzu fotogrāfijas, kā arī piedalīties kāzu rotaļā.


No 2014. gada novembra līdz 2015. gada martam Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts (KHI) piedalās projekta “Latviešu godi Lejaskurzemē – vedību tradīcijas no senatnes līdz mūsdienām” īstenošanā. 26. novembrī notiks projekta 2. meistarklase.


Pavisam projekta laikā tiks realizētas 5 meistarklases par latviešu kāzu tradīcijām, piedaloties Lejaskurzemes etnogrāfiskajiem ansambļiem un folkloras kopām. Mērķauditorija – vecāko klašu skolēni, studenti, folkloras interesenti.


Projekts tiek realizēts ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde” finansiālu atbalstu.


Plašāka informācija: Daiga Straupeniece, tālr. 26485926, e-pasts: daiga.straupeniece@inbox.lv .