Jaunumi:

Atpakaļ
-, 16.11.2014 00:00

Aicina pieteikties „iWeek” darbnīcām

Starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļas „iWeek” ietvaros no 19. līdz 21. novembrim notiks radošās darbnīcas. Tās vadīs Jurijs Landmans (Yuri Landman NL), Greiems Kūpers (Graham Cooper UK), Klaivs Makkārtijs (Clive McCarthy UK), Luīze Lolora (Louise Lawlor UK), Jamilla Fābere (Jamila Faber NL), Adrijs Shokers (Adri Schokker NL), Tibors Kecskess (Tibor Kecskés,HU). Darbnīcās notiks jaunu stīgu instrumentu radīšana, ķermeņa datu vizualizēšana tērpos/kartona kastēs, spontānā arhitektūra, DIY (dari pats) kultūra u.c. Pieteikšanās šodien no pulksten 14:00 majas lapā http://iweek.mplab.lv/.


Kā jau iepriekš informējām no 17.-23. novembrim Liepājā notiks 6. Starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa „iWeek”. Tā rosinās uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību. Festivāls ap sevi pulcē studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus un citus interesentus no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Spānijas un citām valstīm. 


No 19. līdz 21. novembrim notiekošajām radošajām darbnīcām aicināti pieteikties jaunieši no 16 gadu vecuma. Pieteikšanās sāksies 14. novembrī no pulksten 14:00 iWeek mājas lapā. Vietu skaits šajās darbnīcās būs ierobežots, tāpēc priekšroka tiks dota tiem, kas pirmie pieteiksies. Piesakoties dalībai, jārēķinās, ka darbnīcā nepieciešams piedalīties visu tās norises laiku (2-4 dienas, atkarībā no darbnīcas).


Pieteikties iespējams šādām darbnīcām:

re:VERSE

Šajā darbnīcā dalībniekiem būs iespēja, kopīgi sastrādājoties,  izveidot oriģinālu audiovizuālu mākslas instalāciju. Izmantojot Liepāju kā iedvesmas avotu un daļēji arī kā instrumentu, dalībnieki ierakstīs, miksēs un prezentēs dziesmu pilsētai. Vienlaicīgi tiks radīti vizuālie materiāli, kurus vēlāk rediģēs un pārveidos, lai radītu pieskaņotu vai kontrastējošu vizuālu papildinājumu mūzikai. Tiks veidota arī oriģināla telpa tieši šī mākslas darba apskatei, kurā jebkurš izstādes apmeklētājs varēs izbaudīt darbnīcā izveidoto mākslas darbu.

SPONTANEOUS CREATION/panākumiem bagātais un  izglītojošais oksimorons

Darbnīca sāksies ar lekciju par spontāno arhitektūru un dizainu. Pēc lekcijas notiks saruna un debates, kā arī īsas dalībnieku prezentācijas par spontanitātes paraugiem, kurus var pamanīt tuvākajā apkārtnē (mājās, pilsētā, internetā vai jebkur citur). Pārinterpretācijas nolūkiem, izmantojot dažādus objektus vai lietotus materiālus, tiks radīti jauni objekti un instalācijas ar jaunu, neizprotamu nozīmi vai pat bez jebkādas nozīmes. Šo pārinterpretāciju iespējams radīt arī tikai kā projektu, neīstenojot to realitātē, tomēr interesantāk ir strādāt ar īstiem materiāliem.

DIY (Dari-To-Pats) instrumenti

Darbnīca Nr.1- “String Plate Instruments”, kurā 10 dalībnieku lielā grupā tiks  veidoti 10 elektriskie stīgu instrumenti. 6-8 stundu darbnīca. Dalībai darbnīcā nav nepieciešamas priekšzināšanas.

Darbnīca Nr.2 – “DIY (Dari To Pats) Synth”, kurā dalībnieki apgūs, kā salodēt vienkāršu interesantu elektroshēmu. Darbnīca ir laikietilpīga, tāpēc darbs tiks turpināts piektdien. 6-8stundu darbnīca. Maksimālais dalībnieku skaits – 10. Dalībai darbnīcā nav nepieciešamas priekšzināšanas.

Piektdienas pasākums sadalīts 3 daļās. Dienas laikā dalībniekiem ir iespēja vairāk pievērsties pašu veidotajiem instrumentiem/ierīcēm un veltīt laiku to pilnveidošanai. Tiek piedāvāta stundu gara darbnīca tiem, kuri darbu pabeidz ātrāk.

Otraja dienā notiks “DIY Synth” darbnīcas un “String Instruments” turpinājums.

Darbnīca Nr.3 – “Contact Mic” būs ļoti vienkārša, stundu gara darbnīca.

co_LAB|Beam

„co_LAB|Beam” ir darbnīca, kurā tiks radīta oriģināla, papildināta virtuālā pilsētas karte. Izmantojot kopīgi iegūtus attēlus, tiks radīta sociāli ģenerēta vide, kas notver pilsētu un tās iemītniekus, veicot manipulācijas ar attēlu, veidojot jaunus, apvienotus skatus, jaunradītā vide atspoguļos Liepāju, cenšoties atklāt kopsakarības pilsētas vidē.

Darbnīcas dalībniekiem būtu noderīgas pamatzināšanas Adobe Photoshop, telefons vai cita ierīce attēlu uzņemšanai, ja iespējams, personīgais dators. Vēlamais dalībnieku skaits ir 10-12.

BODY EXTENSION KITS

Trīs dienu darbnīcā “Body Extension Kits’’ tiks radīti jauni ķermeņa papildinājumi. Nelietderīgi, taču valkājami, stilīgi papildinājumi. Mūsdienās tehnoloģijas, kuras nesam sev līdzi, kā, piemēram, viedtālruņi, viedpulksteņi un rfid čipkartes, kļuvušas par neredzamiem ķermeņa papildinājumiem.  Šie ķermeņa papildinājumi uztver dažādus datus – gan par mūsu tiešo vidi, gan arī par tālākām vietām un globālām norisēm. Tomēr tie atstāj pēdas un arī par mums savāc informāciju, kura nemanāmi tiek nosūtīta apšaubāmiem uzņēmumiem. Mūsu maņas paplašinās caur globālo tīklu, tādējādi palēnām iznīcinot robežas starp ķermeni, telpu un tehnoloģijām.

“Body Extensions Kits” būs taustāmi, absurdi un nelietderīgi ķermeņa papildinājumi. Tos var uztvert kā no kartona vai auduma veidotus kostīmus, maskas vai objektus, kuri ar sensoriem ir patiešām pievienoti ķermenim un uztver ķermeņa fizikālos procesus, piemēram, sirdspukstus vai elpošanu. Dinamiski, kustīgi tērpi un kostīmi, kuri tikai papildina mūsu ķermeņus. Neko citu.

Dalībniekiem nav nepieciešamas, tomēr varētu būt noderīgas šādas prasmes arduino, sensoru lietošana, dizains, amatniecība, minimālas programmēšanas zināšanas.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

iWeek nedēļas darba valoda būs angļu, izņemot 18. novembra aktivitātes.

 

iWeek organizēšanu atbalsta:

Valsts Kultūrkapitāla fonds;

Latvijas Valsts meži finansētā “Kurzemes kultūras programma”;

Liepājas pilsētas dome;

Liepājas Kultūras pārvalde;

Erasmus+;

Ārvalstu viesu, pasniedzēju, studentu pašfinansējums un līdzfinansējums.

 

Informāciju sagatavoja:

Krista Kalnarāja