Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.11.2014 00:00

LiepU studentiem tiek dāvināta iespēja piedalīties „StartUp Weekend”

Piektdien, 14. novembrī, Liepājā sākas „StartUp Weekend” pasākums, kurā jaunieši ar oriģinālām biznesa idejām varēs tās izstrādāt pieredzējušu mentoru vadībā un, ja paveiksies, arī īstenot. Šāds pasākums biznesa nedēļas ietvaros vienlaicīgi notiek pasaules lielākajās pilsētās un pirmo reizi arī vienīgajā vietā Latvijā – Liepājā.
Pasākuma organizatori sešas dalībnieku vietas ir dāvinājuši Liepājas Universitātes studentiem. Saņemot sertifikātus par iespēju piedalīties „StartUp Weeekend” pasākumā studente Oļesja Kordejonoka uzsvēra: „Paldies par piedāvāto iespēju, tie noteikti būs nenovērtējami noderīgi kontakti, personīgā pieredze un grūdiens jaunu ideju radīšanai. 
Kurzemes Kurzemes biznesa inkubators vadītājs Ingus Palapis atzīmēja: „Liepāja ir starp pasaules pilsētām, kas šādu biznesa pasākumu organizē, tas nozīmē, ka esam atvērti pasaulei. Ne tikai algots darbs var būt karjeras iespēja, bet arī savs uzņēmums.” Viens no organizatoriem Dāvis Paipa, kurš pats ir piedalījies šādā pasākumā Dānijā, bet tagad to organizē Liepājas jauniešiem saka: „Nav teikts, ka no katras idejas tiks atvērts uzņēmums, bet tas ir solis uz to. Jāliek priekšā pati trakākā ideja, jums noticēs un jūs to varēsiet realizēt!”
Savukārt Savukārt Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns pauda gandarījumu, ka universitātes studentiem tiek dota iespēja būt starp tiem 50 uzņēmīgajiem, kuri varēs piedalīties „StartUp Weekend” un uzsvēra: „Divi faktori ir galvenie – pirmkārt, uzņēmība (bet tas jau ir noticis), otrkārt, ir jāpārvar grūtības, kas rodas ideju realizācijā. Parasti realizējas viena no 99 idejām. Pasākuma statistika rāda, ka realizējas trīs no 10 idejām, un tas jau ir lieliski!”
Iespēju piedalīties „StartUp Weekend” saņēma Liepājas Universitātes studenti Laura Giptere, Aija Lagzdiņa, Oļesja Kordejonoka, Reinis Anziķis, Raivis Ragovskis un Rihards Donis.
FOTO