Jaunumi:

Atpakaļ
Karlīna Mikne | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.11.2014 00:00

LiepU aizvadītas pirmās Rīcības dienas

Liepājas Universitātes (LiepU) Ekopadome ir aizvadījusi savās pirmās Rīcības dienas, kas notika nedēļas garumā. 
Nedēļas sākumā tika marķēti ēkas Lielā ielā 14 gaiteņu elektrības slēdži, kas turpmāk ļaus ikvienam vieglāk atrast videi draudzīgāko zaļo apgaismes režīmu. 
Velodraugu pasākums, kas bija Rīcības dienas vērienīgākais notikums, notika trešdien LiepU dienesta viesnīcas sētā, un tas pulcēja ap 40 studentu un Liepājas iedzīvotāju. LiepU tehniskie darbinieki sadarbībā ar biedrību "Radi Vidi Pats" un "Velo-redele" pārstāvjiem, kā arī ar LiepU studentiem un jauniešiem no "Jauniešu mājas" izgatavoja velosipēdu ērmnovietni. Tā tapa no otrreiz izmantotiem materiāliem.
Pasākumā par aktuālo velosatiksmē pastāstīja CSDD Liepājas nodaļas vadītāja vietnieks Arnis Jekste, savukārt par elektrovelosipēdiem stāstīja "Blue Shock Bike" pārstāvji – Artis Daugins un Kalvis Lagzdiņš. Vēlāk ar elektrovelosipēdiem notika velo veiklības sacensības.
Ceturtdien Ekopadome devās ciemos pie ekoskolas ar 10 reižu lielāku stāžu - Liepājas pilsētas Ezerkrasta sākumskolu - , lai ne tikai apmainītos ar pieredzi ekoskolu programmā, bet arī novadīt mācību stundas 2. un 3. klašu skolēniem par gada tēmu "Veselīgs dzīvesveids".
2. klašu audzēkņi kopā ar LiepU Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldības un inženierijas 4. kursa studentiem no pašu sakrātiem lietotiem iepirkumu maisiņiem izveidoja pūķi. Pēc stundām pūķis vējā tika izmēģināts kopā ar 3. klašu skolēniem. 
Rīcības nedēļas noslēgumā pasniedzējs Juris Benders novadīja atvērto lekciju par vides aspektu pārvaldību universitātēs, kurā tika diskutēts par iespējamajiem LiepU ekopadomes izaicinājumiem, piemēram, par pasākumu rīkošanu, balstoties uz ISO 20121 principiem.
Pēc Rīcības dienas pasākumiem Ekopadomes aktīviste Lelde Jagmina stāsta: „Ekopadomes dalībniekiem ir liela gandarījuma sajūta ne tikai par to, ka esam bijuši videi draudzīgi un mudinājuši tādiem būt arī citus, bet par to, ka šeit, Liepājā, esam atraduši, satikuši un iepazinuši tik daudz patīkamu un aktīvu cilvēku un ka paši esam labi pavadījuši laiku.”
FOTO