Jaunumi:

Atpakaļ
-, 03.11.2014 00:00

Apstiprina Liepājas Universitātes attīstības stratēģijas metodoloģiju

Piektdien, 31. oktobrī, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis piedalījās Rīgā notiekošajā Liepājas Universitātes (LiepU) Padomnieku konventa sanāksmē, kurā konventa biedri tika informēti par LiepU Attīstības stratēģijas izstrādes gaitu, kā arī iepazīstināti ar trīs alternatīvajām pieejām stratēģijas izstrādei.

 

Šī gada septembrī un oktobrī uzņēmums SIA „RVJ”, piesaistot augsta līmeņa ekspertus, LiepU stratēģijas izstrādē īstenoja pirmo posmu – priekšizpēti un metodoloģijas izstrādi, kas guva arī universitātes akceptu. Priekšizpētes stadijā tika veiktas intervijas ar universitātes vadības pārstāvjiem, analizēta LiepU iesniegtā informācija un dati, LR Izglītības un Zinātnes ministrijas apkopotie statistikas dati, kā arī citi publiski pieejami dati un informācija. Tāpat tika organizēta fokusgrupa ar LiepU vadības pārstāvjiem, kurā tika apspriestas sākotnējās izpētes atziņas, kā arī diskutēts par to, kādu fokusgrupas dalībnieki vēlas redzēt universitāti 2030. gadā. Tematiskie bloki, uz kuriem balstīsies stratēģijas izstrāde, ir vadība un administrācija, studijas, mācībspēki, partnerības, materiāli tehniskā bāze, studenti, mūžizglītība, darbības efektivitāte un pētniecība.

 

Konventa locekļiem tika prezentētas trīs alternatīvas pieejas stratēģijas izstrādei – mini, midi, maxi. Alternatīvas atšķiras pēc apgūtās informācijas bāzes, detalizācijas pakāpes, informācijas ieguves un analīzes instrumentiem, kā arī laika un resursu ietilpības.

 

Visi konventa biedri vienbalsīgi nolēma, ka stratēģijas izstrādē jāizmanto maxi stratēģija, jo tā ne tikai analizē iegūtos datus (mini) un sniedz rīcības plānu (midi), bet jau pasaka konkrētus soļus, kas jāveic, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

 

„LiepU Attīstības stratēģija būs stratēģiskās plānošanas dokuments, kas kā karte ar detalizētiem norādījumiem palīdzēs universitātei sasniegt konkrētu galamērķi – kļūt par starptautisku, atpazīstamu, mūsdienīgu, konkurētspējīgu un studentu iecienītu universitāti. Laba iekšējā un ārējā komunikācija un visu pušu iesaiste ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem veiksmīgai universitātes attīstībai. Ar šobrīd īstenoto priekšizpēti un šodien izvēlēto pieeju stratēģijas izstrādei mēs esam definējuši darba uzdevumu un sagatavojuši pamatu iepirkuma procedūras veikšanai,” Liepājas Universitātes Padomnieku konventa sēdē sacīja domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

 

Liepājas Universitātes Padomnieku konventā darbojas dažādu nozaru pārstāvji – Ivars Kalviņš, Organiskās sintēzes institūta direktors, Padomnieku konventa priekšsēdētājs; Ģirts Kronbergs, Liepājas pilsētas domes deputāts, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes padomnieks reģionālajos jautājumos, Padomnieku konventa priekšsēdētāja vietnieks; Juris Ekmanis, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents; Ilga Jansone, LU Latviešu valodas institūta direktore; Salvis Roga, SIA „Kurzemes Biznesa inkubators” valdes priekšsēdētājs; Normunds Niedols, SIA „Liepājas RAS” valdes loceklis; Helvijs Valcis, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas direktors; Herberts Laukšteins, SIA „Liepājas teātris” valdes loceklis; Aija Barča, LR Saeimas deputāte; Andris Jaunsleinis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs; Sanita Linde, Latvijas Darba devēju konfederācijas sociālā dialoga Kurzemes reģiona koordinatore; Jānis Tūliks, AS "Swedbank" finanšu centra "Liepāja" vadītājs; Vilnis Vitkovskis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos; Mārtiņš Kazāks, AS "Swedbank" galvenais ekonomists; Jānis Rimšāns, Liepājas Universitātes rektors.

 

Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste

t. 63404775

evita.engele@dome.liepaja.lv

kalendars.liepaja.lv