Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.10.2014 00:00

LiepU studiju programmas vadītāji domā par studiju kvalitāti

Liepājas Universitātes studiju programmas „Kultūras vadība” direktors Uldis Drišļuks un Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inese Lūsēna –  Ezera otrdienas pēcpusdienā bija aicinājuši uz „prāta vētru” cilvēkus, kas saistīti ar kultūras procesiem Liepājā, lai noskaidrotu, kāds kultūras vadības speciālists ir vajadzīgs darba tirgum Liepājā, reģionā un Latvijā.

Šī mācību gada sākuma programmai „Kultūras vadība” nomainījās programmas direktors, tās vadību pārņēma fakultātes lektors Uldis Drišļuks. Viņa mērķis šobrīd ir radīt konkurētspējīgu studiju programmu, kura spētu sagatavot pieprasītu speciālistu.

Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens neslēpj, ka pilsētā trūkst producentu un masu pasākumu režisoru: „Gan mēs, gan pašvaldība ir ieinteresēti sadarbībā un gatavi atbalstam. Speciālistam, ko Liepājas Universitāte sagatavo kultūras vadībai, ir jābūt motivētam strādāt izvēlētajā profesijā, mācību procesā ir jāiesaistās vieslektoriem, kas ir autoritātes kultūras jomā, un universitātes absolventam šajā nozarē ir jābūt gan menedžerim, gan līderim un vadītājam.”

Diskusijas gaitā parādījās pietiekami daudz interesantu ideju, kuras tiks izmantotas Liepājas Universitātes studiju programmas „Kultūras vadība” kvalitātes uzlabošanā.