Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.10.2014 00:00

Liepājas Universitātes docētājas pārstāv Latviju starptautiskā konferencē

Oktobra sākumā Viļņā notika ikgadējā – jau 21. Jona Jablonska starptautiskā zinātniskā konference. Vienīgās pārstāves no Latvijas tajā bija Liepājas Universitātes Humanitārās un mākslas zinātņu fakultātes docētājas, kuras iepazīstināja dažādu valstu kolēģus ar saviem pētījumiem par aktuāliem valodas jautājumiem mūsdienās.


Profesore filoloģijas doktore Linda Lauze  nolasīja referātu par tematu „Izteikumu pāri sarunas nobeigumā”, asociētā profesore pedagoģijas doktore Diāna Laiveniece bija izpētījusi zinātniskā raksta pavadtekstus latviešu un lietuviešu filologu rakstu krājumos, docente filoloģijas doktore Dzintra Šulce uzmanību pievērsa pareizrunas problemātiskajiem jautājumiem tikko izdotajā „Latviešu valodas gramatikā”, bet zinātniskā grāda pretendente Anita Helviga iepazīstināja ar savu pētījumu par pašcilmes vārdu un aizguvumu terminoloģisko sinonīmiju literatūrzinātnē.


Turklāt docente Dz. Šulce izmantoja iespēju un ar latviešu valodas problemātiskajiem jautājumiem fonētikā, fonoloģijā un pareizrunā iepazīstināja arī Vītauta Dižā universitātes filoloģijas programmu maģistrantus. Šāda pieredzes apmaiņa  vienmēr ir svarīga un vērtīga, jo dod priekšstatu par līdzīgiem pētījumiem plašākā kontekstā un nostiprina zinātniskos sakarus.